1nuhoğlu: Bu Karar Betonlaşma Anlamına Geliyor - Son Dakika
Güncel

1nuhoğlu: Bu Karar Betonlaşma Anlamına Geliyor

1nuhoğlu: Bu Karar Betonlaşma Anlamına Geliyor

* Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "(Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı planı) Bu karar halkın kullandığı tüm alanların betonlaşması anlamına geliyor" "Kadıköy ile ne sorunları var bilmiyorum ama Ankara'dan birileri Kadıköy'ü bilmemelerine rağmen karar veriyor.

22.04.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu,

"(Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı planı) Bu karar halkın kullandığı tüm alanların betonlaşması anlamına geliyor"

"Kadıköy ile ne sorunları var bilmiyorum ama Ankara'dan birileri Kadıköy'ü bilmemelerine rağmen karar veriyor. Kadıköy için onlar karar verecekse buradaki insanlar bizi neden seçti. Bu kararları Ankara verecekse yerel yönetimlerin ne anlamı var"

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL-DHA

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı yeni 'imar planı'nın 17 Mart 2015 tarihinde Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararıyla onaylamasının ardından itirazda bulunan Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu basın toplantısı düzenledi. Aykurt Nuhoğlu, "Kadıköy ile ilgili kararlara Kadıköylüler karar vermelidir" dedi.

"YENİ PLANLA YÜZDE 13 EMSAL ARTIRIMI YAPILACAK"

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Haydarpaşa'dan sonra Kalamış Yat Limanı'nın da özelleştirilip satılmaya çalışıldığını ifade etti. Aykurt Nuhoğlu, limanın 2011 yılında özelleştirme kapsamına alındığını, 2013 yılında ise yeni imar planı hazırlandığını belirtterek plana Kadıköy Belediyesi tarafından itiraz edilip ardından dava açıldığını hatırlattı. Nuhoğlu, açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildiği belirtti. Aykurt Nuhoğlu, 'Yürütme durdurma kararından sonra bu yılın Mart ayında çok fazla değişiklik yapılmadan yeni bir plan devreye konuldu. Bu tarz davalarda kazansanız bile yeni planlarla yeniden sürecin devam etmesi sağlanıyor" dedi.

Kalamış Yat Limanı'nın Kadıköy halkı için çok önemli olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, 'Burası halkın kullanımına açık bir yer. Yürüyüş ve bisiklet yolları ile insanlar burada açık havada spor yapıyorlar. Ama yeni planla yüzde 13 emsal artırımı yapılacak. Bu da 15 bin metre kare alanın yapılaşma açılması demek. Bu karar halkın kullandığı tüm alanların betonlaşması anlamına geliyor" diye konuştu.

"BURADAKİ MARİNA BÜYÜRSE ÇOK FAZLA KİRLİLİK OLACAK"

Sadece Kadıköy'ün değil İstanbul'un genelindeki son yeşil alanlarının satılmaya çalışıldığını belirten Nuhoğlu, yeni planlarda limanı halkın kullanımıyla ilgili bir bilginin olmadığının altını çizdi.

Aykurt Nuhoğlu, 'Sahillere insanların ihtiyacı var. Buradaki marina büyürse çok fazla kirlilik olacak. Yelken sporları sekteye uğrayacak, yoğunlaşma ile birlikte su akıntıları azalacak" dedi.

'Turistik tesislerin bu alanlarda yüzde 20'yi geçmemesi gerek ancak bu planda yüzde 35 olması planlanıyor" açıklamasını yapan Nuhoğlu, 'Bunlar neden yapılıyor. Kadıköy ile ne sorunları var bilmiyorum ama Ankara'dan birileri Kadıköy'ü bilmemelerine rağmen karar veriyor. Kadıköy için onlar karar verecekse buradaki insanlar bizi neden seçti. Bu kararları Ankara verecekse yerel yönetimlerin ne anlamı var" dedi.

'ANKARA, NEREDE BİR ARSA VARSA ORAYI YAPILAŞMAYA AÇIYOR"

Kadıköy'de 90 yaşının üzerinde 3 bin, 75 üzeri ise 40 bin insanın yaşadığının bilgisini veren Nuhoğlu, 'Kadıköy'de huzurevi yapacak büyük arazilere bile sahip değiliz. Yaşayan insanlar yerel yönetimlerle bir aile olmak zorunda. Bu alanları yaşlılar yürüyüş yapmak için kullanıyor. Biz bunları düşünerek 25 proje hazırladık ve hayata geçireceğiz. Ama Ankara, İstanbul'un genelinde nerede bir arsa varsa orayı yapılaşmaya açıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1nuhoğlu: Bu Karar Betonlaşma Anlamına Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement