2 Askeri Şehit Edip, 3 Çiftçiyi Öldüren Bombacıların Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

2 Askeri Şehit Edip, 3 Çiftçiyi Öldüren Bombacıların Davası Ertelendi

2 Askeri Şehit Edip, 3 Çiftçiyi Öldüren Bombacıların Davası Ertelendi

İzmir'in Foça İlçesi'nde, üç yıl önce askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenleyarak 2 askeri şehit eden, 25 kişiyi de yaralayan, saldırı öncesinde de kendilerini gören 3 çiftçiyi başlarından vurarak öldürdüğü ortaya çıkan 2'si tutuklu 8 sanığın Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya devam edildi.

18.09.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça İlçesi'nde, üç yıl önce askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenleyarak 2 askeri şehit eden, 25 kişiyi de yaralayan, saldırı öncesinde de kendilerini gören 3 çiftçiyi başlarından vurarak öldürdüğü ortaya çıkan 2'si tutuklu 8 sanığın Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Davaya konu olan ilk olay 7 Ağustos 2012 tarihinde meydana geldi. Menemen ilçesine bağlı Maltepe Köyü'nde Çiftçi Yusuf Kafalı (59), şoförü Zekeriya Toksuz (55) ve Bahri Şirin (46), tarlada başlarından vurulmuş halde sulama kanalında ölü bulundu. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, saldırganların izine rastlanmadı. Bu olayla ilgili çalışma yapılırken, iki gün sonra Foça'da askerlere yönelik olarak 9 Ağustos'ta bombalı saldırı düzenlendi. Askeri servis aracı Değirmenlik Caddesi'nde ilerlerken patlama oldu. Uzaktan kumandayla patlatılan tahrip gücü yüksek bombanın etkisiyle araç hurdaya döndü. Çevredekiler yardıma koşarken, ilk patlamadan 8 dakika sonra ikinci bir patlama daha oldu. Er Özkan Ateş olay yerinde, Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Olayda asker ve sivil toplam 25 kişi yaralandı.

Bölgede yapılan araştırmada bulunan piller, kablolar, pet su şişesi üzerindeki araştırmada iki kişiye ait parmak izi çıktı. Bir süre sonra PKK terör örgütü mensuplarının Şanlıurfa'nın Suriye sınırında bir araçtan açtıkları ateşle bir polis memuru şehit olurken, bir polis memuru, bir uzman çavuş ile bir sivil vatandaş yaralandı. Çatışmada, teröristlerden Yunus Çiçek yaralı ele geçirilirken, elindeki el bombasını atmaya çalışan 'Ahmet Bal' kod adını kullanan Burhan Bozkurt bombanın patlamasıyla öldü. Foça'daki patlamada elde edilen pet şişe, piller üzerindeki parmak izleriyle bu saldırıda yakalanan teröristlerin aynı kişiler olduğu belirlendi. Yunus Çiçek'in ifadesi ve diğer deliller ışığında Foça'daki bombalı saldırı ve üç köylünün öldürülmesi olayını gerçekleştirdikleri, yardım ettikleri iddiasıyla 7 zanlı tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı. Yargılama aşamasında 5 tutuklu sanık tahliye edildi.

İSTENEN CEZALAR

Bundan önce yapılan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Tahsin Kotan, hazırladığı mütalaasını okudu. Kotan, tutuklu sanık Yunus Çiçek'in 29 kez ağırlaştırılmış mübbet ve 11 yıl, Hasan Deliktaş'ın 25 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl, tutuksuz sanıklar Şevket Rabindüz ile Şehmuz Rabindüz'ün 15'er yıl, Faruk Kaylı, Raşit Ertuğrul ve Ali Yapan'ın 21'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına, sanık Kamil Solak'ın delil yetersizliğinden beraatine karar verilmesini talep etti.

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 19'uncu celsesi yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan Yunus Çiçek ve Hasan Deliktaş getirilmezken, Foça Belediye Başkanlığı avukatı Sema Aydoğdu Özcan, sanıkların avukatları Aziz Bahtiyar, Nezahat Paşa Bayraktar, Serdar Gültekin, Nergiz Tuba Aslan, Abdülmecit Yıldırım ve Hüseyin Karaboğa hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Hakim Mümtaz Erdoğan, tutuklu sanıkların UYAP üzerinden duruşmaya katılmak istemediklerini belirten dilekçe gönderdiklerini, ayrıca tutuklu sanık Hasan Deliktaş'ın avukatı Şule Arslan Hızal'ın da mahkemeye verdiği dilekçesinde bu görevinden istifa ettiğini belirtiğini, tutuklu iki sanık hakkında Diyarbakır ve Viranşehir'de işledikleri suçlardan davaların açıldığını ve bunların devam ettiğini belirten yazıların geldiğini söyledi. Sanık avukatları, tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı kasım ayına erteledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Askeri Şehit Edip, 3 Çiftçiyi Öldüren Bombacıların Davası Ertelendi - Son Dakika


Advertisement