2 Bin 300 Kişi Hep Birlikte Oruç Açmanın Hazzını Yaşadı - Son Dakika
Yerel

2 Bin 300 Kişi Hep Birlikte Oruç Açmanın Hazzını Yaşadı

2 Bin 300 Kişi Hep Birlikte Oruç Açmanın Hazzını Yaşadı

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi planlanan “9 Mahallede 9 İftar Yemeği” programlarının sekizincisi 4 Eylül Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

02.07.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi planlanan "9 Mahallede 9 İftar Yemeği" programlarının sekizincisi 4 Eylül Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 bin 300 kişinin katıldığı iftar programında eller semaya kaldırılarak hep bir ağızdan dualar edildi ve oruçlar açıldı.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen iftar yemeği 4 Eylül Mahallesi'nde Gençlik Parkı'nın yanında düzenlendi. Diğer mahallelere göre nüfus yoğunluğunun fazla olması nedeniyle daha yoğun bir katılımın gözlendiği iftar yemeğinde vatandaşlar ramazan ayının güzelliğini bir arada yaptıkları iftar ile yaşadılar. Eski ramazanların ruhunu yaşatan ve mahalle sakinlerinin komşuları ile birlikte oruç açtığı programda birbirinden güzel, duygulu, şiir ve ilahiler seslendiren Besmele İlahi Gurubu dinleyenleri adeta mest etti.

İftar programına eşi ile birlikte katılan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı iftar öncesinde bütün masaları dolaşarak vatandaşlarla görüştü. Başkan Bakıcı daha sonra ezan okunması ve ramazan topunun patlamasının ardından mahalle sakinleri ile birlikte orucunu açtı. İftar yemeğinin ardından mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Başkan Bakıcı; iftar programlarını düzenlemelerindeki amacın sadece karın doyurmak değil, eski ramazanları yaşatmak ve birlik ve beraberliği arttırmak olduğunu belirterek "Öyle bir zamana geldik ki birçoğumuz apartmanlar da oturuyoruz. Belki karşı dairede oturan komşumuzu bile tanımıyoruz. İşte iftar programlarımızda insanlar birbirlerini sevgiyle, saygıyla selamlasınlar, bir merhaba desinler. Birlik ve beraberlik içerisinde iftarlarını yapsınlar. Çocuklarımız da Ramazanların böyle güzel taraflarını, bu birlik ve beraberliğin her zaman olması gerektiğini görsünler istiyoruz" dedi.

Konuşmasında, dünyanın bir çok yerinde Müslümanların eziyet gördüğünü, oruç dahi tutturmayan toplulukların olduğunu, bu yüzden halimize şükür etmemiz gerektiğini söyleyen Başkan Bakıcı 4 Eylül Mahallesi'ne yapılacak projeler hakkında da bilgi verdi. Gençlik parkının alt bölümüne Osmanlı Camii karşına havuz çalışması yapılacağını, Kültür Merkezi'nin tamamlandığını ve Allah nasip ederse ağustos ayında açılışının yapılacağını, Yeşilkent Parkı'nda sevilen masal kahramanlarının yer aldığı tematik parkın Bozüyük'ün ilk tematik parkı olduğunu, Üniversite'nin 4 yıllık fakülte niteliğinde 15 bölüm ile Eylül ayında açılışını hedeflediklerini anlatan Başkan Bakıcı "biz göreve geldiğimizde ne söz verdiysek yerine getirmeye çalışıyoruz. Allah nasip ederse de burada ki mahalle konağımızı, her mahalle konağında olduğu gibi içerisinde farklı etkinliklerin yer alacağı bir şekilde projelendirme hazırlığı içerisindeyiz" diyerek tüm misafirlerin gelecek olan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramlarını kutladı.

Başkan Bakıcı konuşmasının ardından iftar programına katılan tüm çocuklara pamuk şeker dağıttı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2 Bin 300 Kişi Hep Birlikte Oruç Açmanın Hazzını Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement