2 Bin 500 Aile Sgm'de Eğitim Aldı - Son Dakika
Yerel

2 Bin 500 Aile Sgm'de Eğitim Aldı

2 Bin 500 Aile Sgm\'de Eğitim Aldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Aile Danışma Birimi Sertifika Töreni düzenlendi.

06.10.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Aile Danışma Birimi Sertifika Töreni düzenlendi. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Slayt gösterisi ile başlayan programda konuşan Çocuk Gelişimi Kursiyeri Semra İmamoğlu, "Geleceğimizin temellerinin iyi atılması adına gerçekleştirilen bu kurslara katıldığım için çok mutluyum. Artık neyi neden yaptığımı biliyorum. Şimdi çocukları daha iyi anladığımı düşünüyorum. Bize bu imkanı sunan SGM'ye teşekkür ediyorum" derken 3 - 6 yaş arası çocuk eğitimleri kursiyeri Pınar Ekşi ise; "SGM ile tanıştım ve hayatıma yeni bir başlangıç yaptığım günden bugüne bir çocuk dünyaya nasıl bakar, istedikleri nelerdir çok daha iyi biliyorum. Bu kurs ile yeni bir mesleğim oldu. Artık hayata farklı bir gözle bakıyorum. Bu imkanı bize sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programın devamında konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, "SGM olarak 3 aylık kurs döneminde sizlerle birlikte olmaktan memnun olduk. Sosyal Gelişim Merkezi adından da anlaşıldığı üzere toplumun tüm fertlerini, özellikle ailenin her anlamda desteklendiği, hayata tutunabilmeleri için ihtiyaç duyduğu bilgilerin verildiği bir merkezdir. Burada hem çocuklarımızın ahlaki değerler ile sağlıklı vakit geçirebilmeleri için ortam hazırlanırken hem de ailelerin çocukları ile iletişimlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda eğitimler sunuyoruz. Sizlerinde çevrenizde SGM ile tanışmamış olan aileleri buraya davet etmenizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Yüce konuşmalarının devamında şöyle konuştu; "Engelli kardeşlerimizde burada gönüllerince zaman geçiriyorlar. Bir taraftan Engelli kardeşlerimiz diğer yaşıtları ile iletişim kurma imkanı bulurken diğer taraftan engelli yakını olan ailelerimizde burada gönüllerince vakit geçirebiliyorlar. Kurulduğumuz günden bu yana SGM olarak yaklaşık 2500 ailemize burada eğitimler sunduk. Bugün de toplam 110 tane velimize aldıkları eğitim sonucunda sertifikalarını vereceğiz. Bu sertifikalar gerçekten çok anlamlı. Hem iş bulmaları açısından hem de kamu kurumlarında çalışabilme imkanı elde etmiş olacaklar. En önemlisi de bilinçli bir anne olacaklar. Bu vesile ile eğitimlerimize katılan velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından 3 - 6 yaş çocuk etkinlikleri kursunda 75 kişi 464 saat, Evde Çocuk Bakımı 20 kişi 432 saat ve Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kursunda 16 kişi 560 saat eğitim gören kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2 Bin 500 Aile Sgm'de Eğitim Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement