2 Bin Kişilik Kongre Merkezinin İnşası Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

2 Bin Kişilik Kongre Merkezinin İnşası Tamamlandı

Kepez Belediyesi, 2 bin kişilik Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi inşasının tamamlandığını bildirdi.

23.06.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, 2 bin kişilik Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi inşasının tamamlandığını bildirdi.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya'nın en büyük kongre merkezi olan, 40 milyon lira bütçeli, 2 bin kişilik çok amaçlı Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi inşası bitirildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, makamları gelip geçici olduğunu belirterek, hizmet yolculuğunda dev bir eseri Antalya'ya kazandırdıklarını ifade etti.

Antalya'ya Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu, Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu'ndan sonra Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'ni kazandırdıklarını bildiren Tütüncü, Türk turizminin başkenti Antalya'nın kongre ve sergi merkezi alanı ihtiyacına cevap verecek merkezin Yeşiltepe Mahallesi'nde eski ORÜS arazisinde belediye hizmet alanına inşa edildiğini anlattı.

Tütüncü, kongre merkezinin 19 bin 73 metrelik alana inşa edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"40 milyon lira bütçeli yatırım, 2 yıl gibi bir sürede tamamlandı. Temel kazısı 13 metre derinliğinde yapılan tesis, olası bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa edildi. Kongre ve sergi merkezi 29 bin metrekare inşaat alanıyla Antalya'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Merkezin açılış tarihini daha sonra belirleyeceğiz."

Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nin birinci katında fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilecek 2 bin kişilik çok amaçlı salon, ikinci katında çeşitli sanatsal çalışmaların yapılacağı atölyeler, üçüncü katında ise otopark yer alıyor. Kongre merkezinde ayrıca 500 kişilik ayrı bir salon da bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2 Bin Kişilik Kongre Merkezinin İnşası Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement