2. Bodrum International Optimist Regatta Başladı - Son Dakika
Yerel

2. Bodrum International Optimist Regatta Başladı

2. Bodrum International Optimist Regatta Başladı

Dünyanın önde gelen yelken kentlerinden biri olan Bodrum’da, heyecan verici bir tecrübe daha yaşanıyor.

30.05.2014 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın önde gelen yelken kentlerinden biri olan Bodrum'da, heyecan verici bir tecrübe daha yaşanıyor.

Türkiye'nin ilk uluslararası optimist yarışması 2. Bodrum International Optimist Regatta (BIOR), Bodrum İçmeler'de start aldı.

Bodrum'un İçmeler Mevkii'nde, Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe tarafından verilen start ile başlayan yarışları, Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri ile sporcu velileri ve sporseverler izledi.

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen organizasyon, Türkiye Yelken Federasyonu ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi ile Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Denizciler Derneği öncülüğünde bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor.

28 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Bodrum'da düzenlenen ve Uluslararası Yelken Federasyonu'nun takviminde yerini alan "2. Bodrum International Optimist Regatta" ya Türkiye ile birlikte 13 ülkeden 54 Kulüp ve 243 yelkenci katıldı. Türkiye'nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Fas, Avusturya, Danimarka, İngiltere, Slovenya, Hindistan, Yunanistan, İtalya, Romanya ve Rusya'dan katılan sporcular, ilk gün düzenlenen etkinliklerin ardından ikinci gün verilen start ile mücadeleye başladı.

Yarışların ilk günü 28 Mayıs'ta, katılımcıların kayıtları alındı ve takım liderleriyle birlikte antrenör toplantısı yapıldı. Toplantının ardından optimistçiler için organize edilen deneme yarışlarında sporcular, antrenman yaparak ertesi gün başlayacak yarışlara hazırlandı.

Antrenman sonrasında ise optimistçiler, takım liderleri ve antrenörleriyle birlikte Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki Bodrum Marina'da kortej yürüyüşünü başlattı. Ülke bayraklarının yer aldığı pankartları tutarak gruplar halinde Neyzen Tevfik Caddesi'nden Bodrum Belediye Meydanı'na doğru yürüyüş yapan sporcuları izleyen vatandaşlar ve turistler de alkışlarıyla etkinliğe destek verdi. Belediye Meydanı'nda yapılan konuşmaların ardından sporcular, ertesi gün başlayacak yarış öncesinde otellerinde dinlendi.

İlk startın verildiği yarışlarda sporcular, kıyasıya mücadele etti. İçmeler'de yer alan Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi'nde düzenlenen yarışları sporcu velileri ve sporseverler de izledi. Yarış sırasında sporcuların arasına giren yunuslar da yarışa heyecan kattı. Öğleden sonra Bodrum açıklarında başlayan yarışlar, rüzgarın az olması nedeniyle Adaboğazı'na alındı. 1 Haziran Pazar gününe kadar sürecek olan etkinlik, aynı gün akşam saatlerinde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Tarih boyunca birçok medeniyetlerin beşiği olmuş, dünyanın yedi harikasından birine ev sahipliği yapan, üç tarafı denizlerle çevrili Bodrum'da düzenlenen etkinliğin amacı, denizi sevdirmek, yelken ve denizcilik kültürünün altyapısını oluşturmak, ülkemizin tanıtımına, turizme katkıda bulunmak. Bu nedenle önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak görülen BIOR, bu yıl ikinci yılını kutluyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Bodrum International Optimist Regatta Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement