2. De-Myra Tarım Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

2. De-Myra Tarım Festivali Başladı

Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve Toprak Ana Tarım Dergisi'nin katkılarıyla 2. De-Myra Tarım Festivali düzenlendi.

02.04.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve Toprak Ana Tarım Dergisi'nin katkılarıyla 2. De-Myra Tarım Festivali düzenlendi.

Demre Kapalı Halk Pazarı'nda yapılan festivalin açılışında konuşan Antalya Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, tarım topraklarının ileriki yıllarda çok değerli olacağını, çiftçilerin bilinçlenerek tarımın sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Toprağı sadece parasal olarak görmemek gerektiğini vurgulayan Köse, para kazanmak için toprağı yıpratmamak gerektiğini kaydetti. Kaliteden asla ödün verilmemesi gerektiğini söyleyen Köse, şöyle konuştu:

"Bizim memleketin bir hatası var, devamlı sayılarla iş yapıyoruz. Yaptığımız otellerin, okulların sayısıyla övünüyoruz, gelen turist sayısını konuşuyoruz. Tabi ki bunlar çok önemli ama asıl önemli olan bu yapıların içine ne koyduğumuzdur. O nedenle yaptığımız her işte önceliğimiz kalite olmalıdır."

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da ilçenin birkaç yıl içinde hem turizm hem de tarım alanında marka olacağını söyledi. İlçe halkının festivalleri ve yenilikleri takip etmesi gerektiğini belirten Karaman, "Her bulunduğum ortamda 'Demre kabuğunu kırıyor' cümlesini kuruyorum. Bu tür festivalleri gezin ve yeni teknolojilerden haberdar olun. Bu etkinlikler Demre için önemli bir etkendir" dedi.

Demre'de 55 firmanın katıldığı festival, 3 gün sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. De-Myra Tarım Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement