"2. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması"na Yoğun İlgi! - Son Dakika
Güncel

"2. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması"na Yoğun İlgi!

TÜRSAK Vakfı işbirliği ile bu yıl kapsamını genişleterek yaptığı "2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması" için başvurular tamamlandı.

21.02.2017 09:48  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yarışmaya yoğun ilgi gösterilirken, teknik açıdan uygun 355 başvuru yapıldı. Yarışma kapsamında ilk üç senaryo ve mansiyon ödüllerinin kazananları jürinin yapacağı değerlendirme sonrası belirlenecek. Yarışmada ayrıca, senaryo alanındaki desteği artırmak hedefiyle bu sene ilk kez, Çin'in ödüllü yönetmenlerinden Yan Qingxiu ve pek çok Hollywood filminin senaristliğini üstlenen David Bourla'nın katılacağı bir panel düzenlenecek. Bourla, birinci seçilecek senariste senaryo doktorluğu da yapacak.

DenizBank, toplumsal sosyal sorumluluk vizyonu kapsamında, kültür ve sanatın her dalını toplum için erişilebilir kılmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Banka bu kapsamda, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile geçen yıl ilki düzenlenen DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'nın ikincisini hayata geçirirken, yetenekli senaristler için özgün bir platform sunuyor.

Yarışma kapsamında 355 teknik açıdan uygunluğu bulunan başvuru olurken, ön jürinin yapacağı değerlendirmeyi geçecek 20 proje; Tevfik Başer'in başkanlığını yaptığı, Birce Akalay, Damla Sönmez, İbrahim Altınsay, Mehmet Aslantuğ, Melisa Sözen, Nuran Evren Şit, Perihan Yücel, Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Serdar Akar, Tayfun Pirselimoğlu ve Turgut Yasalar'dan oluşan ana jüri tarafından ikinci bir değerlendirmeye alınacak. Ana jürinin yapacağı değerlendirme sonrası belirlenecek ilk üç senaryo ve mansiyonlar, Eylül ayında yapılacak ödül töreni gecesinde açıklanacak.

Birinci seçilecek eser 30.000 TL para ödülü ve usta isim David Bourla'dan senaryo doktorluğu, ikinci seçilecek eser 15.000 TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı, üçüncü seçilecek eser ise 10.000 TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı ile ödüllendirilecek. Ayrıca jüri tarafından belirlenecek üç senariste; yarışmaya katıldıklarına ve eserlerinin gelişime açık olduğuna dair mansiyon plaketi verilecek.

Birinci seçilecek senaryoya film yolu açılıyor

Yarışmada geçen yıldan farklı olarak bu yıl, ödül alan senaryoların yenilenmesine yönelik aşamalar yer alacak. Bu doğrultuda; kazanan ilk üç projenin senaristi, senaryoların geliştirilmesine dair en az üç aşamalı, kapsamlı bir çalışma yapacaklar. Danışmanla yapılacak toplantılar sonrası senaristler, senaryo doktorunun bitiş kararına dek senaryolarını geliştirmeye devam ederken, kazanılan ödül tutarı da çalışma evreleri tamamlandıkça bölünerek verilecek. Tamamlanan senaryolar, TÜRSAK Vakfı'nın desteği ile uluslararası yarışmalara ve destekçi kurumlara gönderilecek. Aynı zamanda birinci seçilen eser, Taff Yapım Şirketi'nin senaryo bölümüne sunulacak ve değerlendirme sonucunda kabul edilmesi durumunda filme çekilecek.

2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında ayrıca; senaryo alanındaki desteği artırmak adına bir panel organizasyonu gerçekleşecek. Senaryo danışmanlığı üzerine düzenlenecek panelde; yurt dışında faaliyet gösteren senaryo kurumları ve senaristlerle ortak bir çalışma yapılacak. Bu kapsamda Çin'in ödüllü yönetmenlerinden Yan Qingxiu ve pek çok Hollywood filminin senaristliğini üstlenen David Bourla da kazanan senaristlerle birlikte düzenlenecek panele katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel '2. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'na Yoğun İlgi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement