2. Dünya Göçebe Oyunları - Son Dakika
Spor

2. Dünya Göçebe Oyunları

2. Dünya Göçebe Oyunları

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın bir ayağı olan Etno Festivali'ndeki etkinlikler sürüyor.

05.09.2016 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın bir ayağı olan Etno Festivali'ndeki etkinlikler sürüyor.

Oyunların düzenlendiği Çolpon-Ata kentinde bulunan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Mehmet Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den gelen sporcuların, Kırçın Yaylası'nda süren Etno Festivali'ndeki etkinliklerde, yarından itibaren atlı cirit, at üstünde okçuluk ve ravhan at yarışı ekibi ile gösteriler yapacağını söyledi.

Türkmen, oyunlara göçebe halkların dışında birçok ülkeden de sporcuların katıldığını, bunun da 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın üst düzeye çıktığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonunun, geleneksel sporların tanıtılmasını, profesyonelleşmesini ve olimpiyatlara hazırlanmasını hedeflediğini anlatan Türkmen "Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da mükemmel bir Etnospor Kültür Festivali düzenlendi ve bu oyunlara Kırgız sporcular da katılarak onur verdi." dedi.

Konfederasyonun bünyesinde birçok tarihi spor branşının yer aldığına dikkati çeken Türkmen, oyunların, uzun yıllar birbirinden uzak yaşamış Türk toplumları için fırsat olduğunu vurguladı.

"Birlikte güç, ruhta güç" sloganıyla cumartesi günü başlayan 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda ve bu oyunların kültür ayağı olan Kırçın Yaylası'ndaki festivalde, 62 ülkeden bin sporcu yer alıyor. Çolpon- Ata Hipodromu'nda gökbörü (oğlak kapmaca) ve Gazprom Spor Kompleksi'nde mas güreşleri düzenleniyor.

Anadolu Ajansının da medya sponsoru olduğu 8 Eylül'de sona erecek Etno Festivali'ni, Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu, Türk Hava Yolları, Kırgızistan devlet cep telefonu operatörü MEGAKOM ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) aralarında bulunduğu 9 kurum ve şirket üstleniyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement