2. Etap "SİZİ Dinliyoruz" Toplantıları Başladı - Son Dakika
Güncel

2. Etap "SİZİ Dinliyoruz" Toplantıları Başladı

Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural 2. Etap "Sizi Dinliyoruz" kahvehane toplantılarının ilkini Armutlu Mahallesinde ikincisini Çeşme Mahallesinde gerçekleştirdi.

18.12.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun bir katılımın olduğu mahalle toplantıların da vatandaşlar merak ettikleri konular hakkında yetkililerden bilgiler aldılar. Toplantıya; Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Aksoy ve yönetim kurulu, İl Tarım Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Mehmet Tuğrul, İl Genel Meclis Üyeleri Muzaffer Bağcı ile Ali Coşkun, kooperatif ve birlik başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Toplantılarda bir sunum gerçekleştiren Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural, "ilçeye neden bir fabrika kurulamıyor?" Sorusuna açıklık getirerek, bilgiler verdi. Başkan Canural konuşmasında; "ilçemizin gelişiminde fabrikadan daha fazla öneme sahip, üç ana faktör bulunmaktadır. Bunlar seracılık, hayvancılık ve turizmdir. Seracılık 3-5 yıldır büyük mesafe kaydetti. Toplulaştırma ve kapalı sulama sistemlerinin yapılmasıyla birlikte ilçemizde seracılık daha önemli bir sektör haline gelecektir. Hayvancılık ise, artık ilkel koşullarda değil, daha modern şartlarda yapılmalıdır. Hayvancılık bir hobi değil, meslek olarak yapılmalıdır. Ancak bu şekilde başarıya ulaşılabilir. Turizmde ilçemizin geleceğini oluşturan en büyük mihenk taşlarındandır. Yetkililerden, yaz aylarında Kibyra 'ya günlük ortalama 150 aracın geldiğini öğrendik. Ama gelen bu turistleri maalesef ilçenin merkezine çekemiyoruz. Biz öncelikle bu üç ana faktör üzerinde çalışarak, ilçemizin gelişimine destek olmalıyız" dedi.

Başkan Canural konuşmasının devamında;"bölgemizde çoğu yerde bazı ürünlerde markalaşmış ilçelerimiz var. Gölhisar'da ise henüz marka ürünümüz yok. Bir ürüne odaklanıp o üründe tüm Türkiye' de tanınmış bir ilçe olmamız gerekmektedir. Çünkü üreten bölgelerin en büyük özelliklerinden biri budur. Sürekli daha fazla çalışarak, ilçemizde üretimi artırarak, özlediğimiz ilçe profiline ulaşabiliriz. Biz belediye olarak, üretime yönelik tüm faaliyetleri destekliyoruz. Yeter ki, bu çalışma ve üretme azmini taşıyalım" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural toplantının sonunda, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, yapılacak olan projelerin süreçlerini anlattı. Başkan Canural konuşmasında; "ilçemiz Cumhuriyet Caddesi yolunu tek yönlü yapmayı hedefliyoruz. İlçenin ticari yoğunluğu ve resmi kurumlarının bu cadde üzerinde olmasından dolayı yoldaki sıkışıklığı azaltabilmek ve diğer paralel yolunda gelişmesi açısından bu yolda böyle bir çalışma yapmayı düşündük. Ayrıca Çeşme Meydan Parkında da Kibyra ve tarihi motifler kullanarak, yeni düzenlemeler yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2. Etap 'SİZİ Dinliyoruz' Toplantıları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement