2 Gece Üstüste Caz'da Açık Hava Rüzgarı Esiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

2 Gece Üstüste Caz'da Açık Hava Rüzgarı Esiyor

2 Gece Üstüste Caz\'da Açık Hava Rüzgarı Esiyor

İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivalinin 21'incisi, bu yıl da takipçilerini Açık Hava konserlerinde buluşturuyor.

11.07.2014 08:48  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hugh Laurie The Copper Bottom Band ile birlikte,  Akasya Acıbadem sponsorluğunda, 9 Temmuz Çarşamba akşamı 21.30'da, 11 milyonluk albüm satışı ve 59 platin ödülüyle besteci ve söz yazarı Katie Melua ise Matraş'ın sponsorluğunda 10 Temmuz Perşembe akşamı 21.30'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde festival izleyiciyle buluşacak.

9 Temmuz Çarşamba

Hugh Laurie, The Copper Bottom Band ile birlikte ilk kez İstanbul'da

House dizisinde oynadığı "Doktor House" karakteri ile Türkiye ve dünyada geniş bir hayran kitlesi bulunan sinema ve televizyonun yıldız ismi Hugh Laurie, İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk defa hayranları ile buluşacak. Oyuncu, komedyen, yazar, müzisyen ve yönetmen Hugh Laurie, The Copper Bottom Band ile birlikte,  Akasya Acıbadem sponsorluğunda, 9 Temmuz Çarşamba akşamı 21.30'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde olacak.

2011 yılında yayınladığı ilk albümü Let Them Talk ile resmi olarak müzik camiasına adım atan Hugh Laurie 2013 yılında Didn't it Rain adlı ikinci albümünü yayınladı. İki albüm de Amerika blues listelerinde 1 numaraya yükselen Laurie'ye İstanbul konserinde, turnelerinde de kendisine eşlik eden 9 kişilik kadrosuyla The Copper Bottom Band eşlik edecek.

Tüm biletleri tükenen Hugh Laurie With The Copper Bottom Band konseri için sınırlı sayıda 90 TL'lik  "ayakta" ( * Üst Merdiven )  biletler Biletix satış sisteminde ve konser günü mekân girişinden satışa sunulacaktır.

Hugh Laurie konserinden fotoğraf ve görüntü alma imkânı olmayacaktır. Konserin fotoğralarına 00.00'den itibaren www.iksvpohoto.com adresinden, görüntülere ise 10 Temmuz saat 14.00'den itibaren https://files.secureserver.net/0fQbVcTmMmt7UC adresinden ulaşılabilir.

10 Temmuz Perşembe

İpek sesli Katie Melua, aşk ve melankoli kokan şarkı-şiirlerle Açıkhava Sahnesi'nde

Güzel sanatçı, konserinden bir gün önce, 9 Temmuz'da Nişantaşı City's D&R Mağazası'nda Hayranlarıyla da Buluşacak

Henüz 19 yaşındayken İngiltere listelerinde ilk ona giren iki albüme imza atan, besteci ve söz yazarı Katie Melua,
10 Temmuz Perşembe akşamı 21.30'da Matraş sponsorluğunda Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde olacak. "The Closest Thing to Crazy" ve "Nine Million Bicycles" gibi hit balladların sahibi Katie Melua, aşk ve melankoli dolu şarkılarını bu kez İstanbullu seyirciler için seslendirecek.

11 milyonluk albüm satışı ve 59 platin ödülüyle yakalanması zor bir başarı elde eden besteci ve söz yazarı Melua, konserde, ilk albümü "Call off the Search"ten, eski caz şarkıları, romantizm ve melankoliyi bir araya getiren son kaydı "Ketevan"a uzanan zengin bir repertuvarı ipeksi sesiyle seslendirecek.

Katie Melua ayrıca konserinden bir gün önce, 9 Temmuz Çarşamba günü 19.30'da Nişantaşı City's'de bulunan D&R'da hayranlarıyla buluşarak cd'lerini imzalayacak.

Gürcistan'dan İngiltere'ye

1984 yılında Gürcistan'da dünyaya gelen Katie Melua, profesyonel müzik kariyerine çocukken taşındığı İngiltere'de katıldığı bir televizyon kanalının düzenlediği "Stars Up Their Noses" yarışması ile başladı. Yarışmada seslendirdiği Badfinger'ın "Without You" şarkısı ile birinci olarak tüm dikkatleri üzerine çeken Melua daha sonra BRIT School for the Performing Arts'a da kabulen edidi ve kendi şarkılarını yazmaya başladı.

2003 yılında yayınladığı ilk albümü Call off the Search ile İngiltere müzik listelerinde ilk sıraya oturdu ve bu albüm sadece İngiltere'de sattığı 1.9 milyon kopya ile 6 kez Platin Albüm oldu. 4 kez Platin Albüm olan ikinci albümü Piece By Piece (2005)'i Pictures (2007), Live At The O2 Arena (2009), The House (2010), Secret Symphony (2012) ve 2013 yılında da Ketevan izledi. Sesiyle olduğu kadar güzelliğiyle de dikkat çeken Katie Melua, 2006 yılında İngiltere ve Avrupa'nın en çok satan kadın sanatçısı olarak bir rekora imza attı.

Ülkemizde de geniş bir hayran kitlesine sahip Melua, aynı zamanda ekstrem sporlara ilgisi ile tanınıyor. Düzenli olarak dalış, bungee jumping ve skydiving yapan Melua aynı zamanda ismini 2 Ekim 2006'da suyun 303 metre altında verdiği konserle Guinness Rekorlar Kitabına da yazdırdı. Bu eşsiz konser daha sonra Concert Under the Sea ismiyle DVD olarak da yayınlandı.

Katie Melua konserinin biletleri Biletix satış kanalları, hizmet bedeli ödemeden ana gişe İKSV'den ve Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde açılacak gişelerden temin edilebilir. Siyah ve Beyaz Lale Kart sahipleri biletleri %20–25 oranındaki "Lale üyelerine özel indirimlerle alabilecek. Bilet alımlarında kredi kartı da geçerli olacak.

FESTİVAL ARTIK ÇOK DAHA ULAŞILABİLİR

21. İstanbul Caz Festivali, 16 gün boyunca Twitter hesabını Kaan Sezyum'a, Instagram hesabını da Muhsin Akgün'e emanet ediyor. Müzikseverler festival programına ise, festivalin resmî web sitesi caz.iksv.org'un yanı sıra İKSV Mobil uygulamasından da ulaşabilecek. Vodafone Red'in katkılarıyla geliştirilen İKSV Mobil uygulaması AppStore ve Google Play'den ücretsiz olarak indirilebilir.

Festivaldeki konserlerin bilgilerinin yanı sıra İstanbul Caz Festivali Broşürü ve İstanbul Caz Festivali Dergisi'ne AppStore'dan ücretsiz olarak indirilebilen İKSV Kitaplık üzerinden kolaylıkla ulaşılabilecek. İstanbul Caz Festivali geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin programını dopdolu bir içerikle tanıttığı festival dergisini yayımlıyor. Türkiyeli sanatçılardan yazılar ve görüşlerin de yer aldığı dergi, festival mekanlarından temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 2 Gece Üstüste Caz'da Açık Hava Rüzgarı Esiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement