2 Haftalık Yavru Karaca Yaralı Olarak Bulundu - Son Dakika
Güncel

2 Haftalık Yavru Karaca Yaralı Olarak Bulundu

2 Haftalık Yavru Karaca Yaralı Olarak Bulundu

Samsun'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan 2 haftalık yavru karaca jandarmaya teslim edildi.

20.07.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan 2 haftalık yavru karaca jandarmaya teslim edildi. Adı 'Büyüklü' konulan yavru karaca koruma altına alındı.

Tekkeköy İlçesi Yaylageriş Mahallesi'de oturan vatandaşlar bir bahçede fasülye yiyen karaca gördü. Karaca kaçarken, ön sağ ve arka sol bacağından yaralı olan yavrusu kaçamadı. Vatandaşlar tarafından alınan ve iki haftalık olduğu belirlenen yavru karaca Büyüklü Jandarma karakol Komutanlığı'na götürülererek teslim edildi. Burada askerler tarafından keçi sütü ve otla beslenen karacaya 'Büyüklü' adı verildi.

Karakol yetkililerinin bildirmesi üzerdine gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11'inci Bölge Müdürlüğü görevlileri yavru karacayı kafese koyup götürdü. Karacanın Gölardı Yabanhayatı Geliştirme Sahasına götürülerek burada tedavisinin ve bakımının yapılacağı, sonbaharda da doğal artamına bırakılacağı belirtildi. Daha önce de aynı mahallede oturanlar tarafından yavru karaca bulunduğunu söyleyen Büyüklü Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Zavalsız, "Vatandaşlar yaralı olarak bulup bize teslim etti. Karacayı keçi sütü ve otla besledik. Adını da 'Büyüklü' koyduk" dedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Haftalık Yavru Karaca Yaralı Olarak Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement