2 İlçeyi Birleştiren Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika
Yerel

2 İlçeyi Birleştiren Kutlu Doğum Etkinliği

2 İlçeyi Birleştiren Kutlu Doğum Etkinliği

Kütahya’nın Pazarlar ilçesi Sofular İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından Şaphane ilçesine bağlı Karakür köyünde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, yoğun ilgi ve katılıma sahne oldu.

11.05.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Pazarlar ilçesi Sofular İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından Şaphane ilçesine bağlı Karakür köyünde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, yoğun ilgi ve katılıma sahne oldu.

Karakür köyünde açık havada düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Ak Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Şaphane Kaymakamı Asım Solak, Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Şaphane Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Bakır, Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinin daire amirleri, köy muhtarları, Pazarlar ve Şaphane İlçelerindeki okulların müdürleri, çevre köylerden gelen vatandaşlar, okul öğretmenleri, öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.

Hz. Muhammed'in (SAV) dünyayı teşrifinin 1445. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, yemek ikramı ile başladı. Bir taraftan yemek ikramı devam ederken diğer taraftan velilere ücretsiz Hz. Peygamberin hayatını anlatan kitaplar ve kırk hadis kartelaları dağıtıldı.

Program İstiklal Marşının okunması ve akabinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sofular İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Hz Muhammed'in (SAV) hayatını anlatan ve öğütler veren şiirler, ilahiler ve gösterilerle devam etti. Öğrencilerin Peygamber Efendimizi (SAV) anlatan şiir ve gösterileri, davetlilere duygu dolu anların yaşattı. Ayrıca Sofular ortaokulu Türkçe öğretmeni Mustafa Aktaş tarafından düzenlenen Hz Peygamber konulu kitap okuma yarışmasında ve sınıf öğretmeni Tuğba Gürbunar tarafından düzenlenen Çocuk Eğitimi konulu kitap okuma yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve velilere ödülleri takdim edildi.

Program sonunda açıklama yapan Sofular Ortaokulu Müdürü Erdoğan Aktaş, "Bu yılki kutlu doğum haftası programımızı Karakür köyünde yaptık. Okulumuza taşımalı olarak gelen öğrencilerimizin de köylerinde bu tarz programlar yaparak hem halkımızla birlik ve beraberliği sağladık hem de halkımızın okula olan bakış açısını ve eğitime olan desteklerini olumlu yönde artırmış olduk. Halit Refik Paşa'nın dediği gibi gidemediğimiz yer bizim değildir. Biz Sofular İlkokulu ve Ortaokulu olarak geçen yıl Kızılkoltuk Köyüne, bu yıl da Karakür köyüne gittik ve halkımıza biz sizinleyiz ve beraberiz dedik. Seneye inşallah başka bir köyde bu programı yaparız. Programımıza katkı sağlayan ve katılımlarıyla bizi onurlandıran herkese ve programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz" dedi.(MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2 İlçeyi Birleştiren Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement