2. İstanbul Tasarım Bienali - Son Dakika
Kültür Sanat

2. İstanbul Tasarım Bienali

Bienal kapsamında düzenlenen Tasarım Rotaları, ziyaretçilere 17 Ekim'den itibaren kentin farklı bölgelerindeki tasarım odaklı ofis, mağaza, atölye, imalathane ve yapıların yanı sıra çeşitli bölgelerin kendine has dokularının inceleneceği tematik yürüyüşler sunacak.

14.10.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında düzenlenen Tasarım Rotaları, ziyaretçilere 17 Ekim'den itibaren kentin farklı bölgelerindeki tasarım odaklı ofis, mağaza, atölye, imalathane ve yapıların yanı sıra çeşitli bölgelerin kendine has dokularının inceleneceği tematik yürüyüşler sunacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamaya göre Tasarım Rotaları, Asya ve Avrupa yakalarındaki farklı bölgeleri kapsayan 12 rotadan oluşacak.

Rotalarda Kuzguncuk, Çemberlitaş-Kapalıçarşı- Sultanahmet, Galata- Şişhane, Fener-Balat, Beyoğlu-Galatasaray- Cihangir, Moda bölgeleri, Kadıköy Koku Tasarım Rotası, Kadıköy Font Rotası, Kadıköy Ses Rotası, Kadıköy Ağaç Rotası ve Kadıköy Sivil Mimari Rotası ve 2014 Maslak: Çeperde Archi-Walk yer alacak.

Tasarımın farklı disiplinlerine ve evrelerine dair bilgi edinme ve gözlem yapma olanağı sağlayan rotalar, "Müstesna İstanbul: Küçük Dükkanlar Kitabı"nın yazarı Ilgın Yorulmaz'ın işbirliğiyle sunulacak. Tasarım Rotaları'na ek olarak gerçekleştirilen tematik yürüyüşler de TAK Kadıköy ve İstanbul'un önde gelen tasarımcı ve mimar, akademisyen ve kültür kurumlarının işbirliğiyle oluşturuldu.

Tasarım Rotaları, cuma ve cumartesi günleri rehberler eşliğinde 20 kişilik gruplar halinde 14 Aralık'a kadar devam edecek. Tasarım Rotaları için biletler, tam 35 lira ve öğrenci 25 lira olarak belirlendi. Biletler, Biletix satış noktaları ve Biletix internet sitesi (biletix.com) üzerinden ve ana gişe İKSV'den satın alınabilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 2. İstanbul Tasarım Bienali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement