2. Kariyer Günleri" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

2. Kariyer Günleri" Etkinliği

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğinde "2. Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi.

14.04.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğinde "2. Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Salonu'ndaki etkinlikte, kariyerin, eğitimle, tecrübeyle kendini oluşturma, hayatına yön verme olduğunu belirterek, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgiyi ve tecrübeyi teoriyle pratiği bir araya getirecek çalışmanın öneminin büyük olduğunu söyledi.

Öğrencilerin, öğrencilik hayatları boyunca iş hayatlarının ne olacağı konusunda merak edindiklerini anlatan Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Hayatımız içerisinde, iş, özel ve sosyal hayatımız var. Hepsi önemli ama iş hayatımız, özel hayatımızı etkilemesi ve sosyal hayatımızı belirlemesi açısından önemli bir yer tutuyor. Hayattaki başarının, mutluluğun en önemli öğelerinden biri, sevecekleri ve başarabilecekleri, ilgi duyabilecekleri bir işe sahip olmak. Bunun için şahısların önce kendilerini tanımaları gerekiyor. Yetenekleri? İlgi alanları? İş ve yaşama dair değerleri ve kişisel özellikleri neler? Bunları bilmeleri gerekiyor. Bu bildiklerini de pratikle buluşturmak için bu kariyer günlerinin, sanayicilerimizin burada açmış olduğu stantların kendilerine yol gösterici olacağına inanıyoruz. Eğer bir iş sevilerek yapılıyorsa, işte meydana gelen yorgunluk kaybolacaktır. Onun için sevdiğiniz, hayatınızda başarılı ve ilgi duyduğunuz işi bulmak çok önemli."

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da sağlanan imkanlarla geleceği hazırlamaya ve birikimlerini aktarmaya çalıştıklarını ifade ederek, toplumun hayati bir parçası olarak, toplumun ve tarihin geleceğini inşa ettiklerini kaydetti.

Sağlanacak irtibatın ve imkanın doğrudan doğruya toplumun kendi geleceğiyle hassasiyetlerini gösterdiğini vurgulayan Özcan, "O yüzden biz toplumun bileşenlerinden, tüm kurumlarımızdan, bütün işletmecilerimizden öyle geri dönüşümler almalıyız ki, o andaki ihtiyaçları tespit edip, o alandaki boşlukları bir an önce doldurmalıyız" dedi.

Belediye başkanı Selim Yağcı da kariyerin hayatta yürünecek yol ve tırmanacak merdiven anlamına geldiğini ifade etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Abdulkadir İlgen, Kariyer Günleri Komisyon Başkanı İsa İpçioğlu ve İŞKUR Müdürü Ayhan Tozan'ın konuşmaların ardından Vali Nayir ve beraberindekiler, sanayi kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve ziraat odaları tarafından hazırlan stantları gezerek, ilgililerden bilgi aldı.

Kariyer günleri, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İnhisar Kaymakamı Hakan Keskin, Hazine Müsteşarlığı Personel Daire Başkan Yardımcısı Yalçın Ay ve Hazine Müsteşarlığından Yıldız Bayar ve iş adamları, kariyerleri hakkında birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. Kariyer Günleri' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement