Tren Kazasının Ardından Mahalleli Tren Yolunu Kapattı - Son Dakika
Güncel

Tren Kazasının Ardından Mahalleli Tren Yolunu Kapattı

Tren Kazasının Ardından Mahalleli Tren Yolunu Kapattı

Konya'da dün yolcu treninin hemzemin geçitte otomobile çarpması sonucu 2 kişinin öldüğü kazanın ardından mahalleli, önlem alınmasını istedi.

20.05.2014 15:02  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da dün yolcu treninin hemzemin geçitte otomobile çarpması sonucu 2 kişinin öldüğü kazanın ardından mahalleli, tren yolunu kapatıp, hemzemin geçitte, önlem alınmasını istedi. Konya- Karaman seferini yapan yolcu treni de yolun kapanması nedeniyle yaklaşık 10 dakika bekledi.

Meram İlçesi Karaaslan Aybahçe Mahallesi Fidanlık Sokaktaki hemzemin geçitte, dün akşam saatlerinde makinistler Ali G. ve Mustafa Ç., yönetimindeki Konya-Karaman seferini yapan yolcu treni, uyarı levhası ve ışığı bulunan hemzemin geçitten geçmek isteyen 23 yaşındaki Hasan Yıldız yönetimindeki 42 PV 137 plakalı otomobile çarptı. Yaklaşık 350 metre trenin altında sürüklenen ve hurda yığınına dönen aracın sürücüsü Hasan Yıldız ve aynı yaştaki Fatih Ünal, hayatını kaybetti. Araç içinde sıkışan Yıldız ve Ünal'ın cesedi itfaiye ve sağlık görevlilerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden çıkartıldı. Makinistler ise gözaltına alındı.

MAHALLELİ YOLU KAPATIP, EYLEM YAPTI

Hemzemin geçitte sık sık ölümlü kazaların olduğunu belirten mahalle halkı ise bugün saat 12.10 sıralarında Konya- Karaman seferini yapan yolcu treninin geçiş saatinde hemzemin geçitti kapatıp eylem yaptı. Aralarında kadınlarında bulunduğu yaklaşık 150 kişi, hemzemin geçitte bariyerli bir önlem alınması ve kazaların önlenmesini istedi.

Karaaslan Aybahçe Mahalle Muhtarı Hilmi Serin'in, eylem ve basın açıklamasının yapılması için Konya Valiliği'nden izin alması nedeniyle tren, gruba yaklaşık 200 metre kala durup, yaklaşık 10 dakika bekledi.

Son 5 yılda yaklaşık 10 kişinin hemzeminde meydana gelen kazalarda hayatını kaybettiğini ifade eden muhtar Hilmi Serin, Meram Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına daha önce 4 kez müracaatta bulunduğunu ancak sonuç alamadığını öne sürdü. Aynı güzergaha Yüksek Hızlı Tren yapılacağı ve o dönem alt geçit yapılacağı yönünde bilgi aldığını ifade eden Serin, o projenin ise 2016 yılında tamamlanacağını, o süreç içinde de bariyerli kontrollü bir geçişin yapılması gerektiğini kaydetti.

Vatandaşlardan bazıları Vali ve kaymakam gelmeden yolu açmayacaklarını söylemesi üzerine muhtar Serin ve polisin iknası sonucu, mahalleli yolu açtı. Ardından tren yoluna devam etti. Trenin geçişi sırasında ise mahalleli tepki gösterdi. Mahalleliler daha sonra sessizce dağıldı. Hemzemin geçidinin yaklaşık 200 metre ilerisinde ise öğrencilerin ve mahalle halkının kontrolsüz bir şekilde tren yolundan karşıya geçmesi dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tren Kazasının Ardından Mahalleli Tren Yolunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement