2. Milas Zeytin Hasat Şenliği - Son Dakika
Yerel

2. Milas Zeytin Hasat Şenliği

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği, mahalleler arası yemek yarışması ve ödül töreniyle sonlandı.

22.11.2015 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği, mahalleler arası yemek yarışması ve ödül töreniyle sonlandı.

Şenlik etkinlikleri kapsamında Şenköy Mahallesi'nde bir bahçede zeytin hasadı yapıldı. Hasatta toplanan zeytinler bir fabrikada zeytinyağına dönüştürüldü.

Şenlikte, AREGALA Gastronomi Federasyonu'na üye Türk ve Yunan mutfak şefleri zeytinyağlı yemekler hazırlarken, ilçeye bağlı bazı mahallelerde yaşayanlar da hazırladıkları yöresel yemeklerle yarıştı.

Türk ve Yunan şeflerle, vatandaşlardan oluşan jüri sırasıyla hazırlanan yemekleri tadarak puan verdi. Puanlama sonucu Ören Mahallesi birinci, Büyük Dibekdere Mahallesi ikinci, Damlıboğaz Mahallesi de üçüncü oldu. Şenlik, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Şenlikte konuşan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, ilçede kurulması kararlaştırılan Zeytincilik Araştırma Merkezi'ne sağladığı katkı nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'a teşekkür plaketi verdi. Harmandar, törende yaptığı konuşmada, Milas'ın zeytincilik alanında Türkiye'nin önde gelen bölgelerinden biri olduğunu ve kısa zamanda merkez için bir bina oluşturmak istediklerini söyledi.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel de Milas'ın zeytincilik potansiyelinin benzer etkinliklerle tanıtılmaya devam edileceğini belirterek, "Şenliğimizin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Zeytincilikte ilçemizin önde gelen mahallelerinden Şenköy'de hasadımızı yaptık ve bu yılın ilk ürünlerinden zeytinyağını aldık. Türk ve Yunan şeflerimiz de bizlere güzel bir gösteri sundu. Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. Milas Zeytin Hasat Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement