2 Milyon Liralık Gasp Olayında 5 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

2 Milyon Liralık Gasp Olayında 5 Gözaltı

2 Milyon Liralık Gasp Olayında 5 Gözaltı

İstanbul'da ikamet eden İran uyruklu 55 yaşındaki Chabi A'nın, çantasındaki yaklaşık 2 milyon liranın gasp edilmesi olayıyla ilgili, aralarında işadamının bir tanıdığının da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

01.07.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da  ikamet eden İran uyruklu 55 yaşındaki Chabi A'nın, çantasındaki yaklaşık 2 milyon liranın  gasp edilmesi olayıyla ilgili, aralarında işadamının bir tanıdığının da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Polisin şüphelilere, gasp edilen para dolu çantada bulunan tablet bilgisayarı takip ederek Konya'da ulaştığı tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk

İŞADAMININ 2 MİLYON LİRA BULUNAN ÇANTASI GASP EDİLMİŞTİ

Küçükçekmece'de, 28 Mart'ta meydana gelen olayda  Chabi A., bankadan çektiği 695 bin 300 doları bir döviz bürosunda bozdurduktan sonra iki kişinin saldırısına uğramıştı. Elindeki çantadaki 2 milyon lira ile önce tramvaya ardından metrobüse binen işadamı, metrobüsün Florya durağında indiğinde motosikletleriyle işadamının yanına yaklaşan şahıslarca tartaklanarak  çantası çalınmış, saldırganlar kaçmıştı.

ÇANTANIN İÇİNDEKİ TABLET BİLGİSAYAR TAKİP EDİLEREK TESPİT EDİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmada işadamı Chabi A.'nın ifadesini alan dedektifler, para dolu çantada ayrıca bir tablet bilgisayar olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine bilgisayar sanal ortam üzerinde takip edilmeye başlandı. Tabletin Konya'da olduğunun belirlenmesi üzerine bir ekip oraya kaydırıldı. Konya'da tableti kullanan kişi, polise tablet bilgisayarı çöpten bulduğunu söyledi. Bunun üzerine çöpün olduğu yerdeki güvenlik kamera görüntüleri incelendi. İnceleme sonucu gasp edilen tablet bilgisayarı çöpe atan kişiler tespit edildi.

ŞÜPHELİLER MARDİN VE İSTANBUL'DA YAKALANDI

Gasp Büro Amirliği dedektifleri kimliklerini tespit ettiği şüphelilerden Talip A.. ve Kenan A.'nın izini Mardin'de buldu. Bu kişiler gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda İstanbul Fatih'te yapılan operasyonda Hıdır Ş., Murat İ., Volkan K. da gözaltına alındı. Şüpheliler arasında bulunan Hıdır Ş.'nin gasp edilen işadamının arkadaşı olduğu belirlendi. İşadamının olay günü gasp olayından önce Hıdır Ş.'yi aradığı ve parayı taşıması için yardım istediği öğrenildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Şüphelilerle birlikte bir miktar para ele geçirilirken, gasp edilen paranın bulunması için çalışmaların çok yönlü sürdüğü belirtildi. Poliste yapılan sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Milyon Liralık Gasp Olayında 5 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement