IŞİD, Musul'da Kobani Taktiğini Uyguluyor - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Musul'da Kobani Taktiğini Uyguluyor

IŞİD, Musul\'da Kobani Taktiğini Uyguluyor

IŞİD, koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için Kobani'de de uyguladığı kamyon lastiği yakma taktiğini kullanıyor. Örgütün bölgedeki en büyük bomba imalathanesi tespit edildi.

22.10.2016 09:30  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Musul operasyonu kapsamında kurtarılan bölgelerde IŞİD terör örgütünün koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek üzere yakmak için yol kenarlarına dizdiği binlerce kamyon lastiği bulundu. Yol kenarlarına sıralı şekilde dizilen lastiklerin olası hava harekatlarında yakılarak, siyah duman çıkarıldığı ve koalisyon uçaklarının görüşünün engellenmeye çalışıldığı öğrenildi. Bu arada operasyonda ele geçirilen bir köyde IŞİD'in bölgedeki en büyük bomba imalathanesi de tespit edildi. IŞİD, Kobani'de de kentin değişik noktalarında lastik yakarak İHA ve savaş uçaklarının görüş alanını daraltmaya çalışıyordu.

OPERASYON SÜRÜYOR

Musul'un IŞİD terör örgütünden kurtarılması için Irak ordusu ve peşmerge güçleri tarafından başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyon kapsamında Musul'un doğusunda bulunan Bertılla ve Hamdaniye kasabalarında çatışmalar şiddetlenirken, Irak ordu birliklerine bağlı komando taburları da Bertılla bölgesine sevk edildi. Irak ordu birliklerinin Bertilla kasabasının bir bölümünü kontrol altına aldığı bildirilirken, çatışma bölgesinden de çok sayıda ambulans çıktığı dikkat çekti.

PEŞMERGE MEVZİ OLUŞTURDU

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Musul ile son sınırı olan Bertılla'da karayolu toprak dökülerek kapatılırken, aynı hoktada çok sayıda peşmerge mevzisi de oluşturuldu. Bu arada Bertılla'da IŞİD'in geri çekildiği bölgelerdeki iş yerlerinde yoğun hasar oluştuğu gözlendi. IŞİD'ten kurtarılan köylerde yaşayan ve daha önce göç eden çok sayıda sivilin de evlerindeki eşyaları kamyonlara yükleyerek götürdükleri dikkat çekti.

IŞİD, Musul'da Kobani Taktiğini Uyguluyor

UÇAKLARIN GÖRÜŞ AÇISINI ENGELLEMEK İÇİN LASTİK YAKTILAR

Musul operasyonunu sonucunda peşmerge güçlerinin eline geçen bölgelerde DEAŞ terör örgütü mensuplarının kullandığı ilginç yöntemler de ortaya çıktı. IŞİD mensuplarının koalisyon uçaklarının bombardımanını engellemek için Musul- Erbil karayolunun kenarına yerleştirdiği binlerce kamyon lastiği ilk kez DHA ekibi tarafından görüntülendi. IŞİD mensuplarının karayolunun her iki tarafına bıraktığı lastikleri yakarak siyah duman çıkardıkları ve bu şekilde koalisyon uçaklarının görüşünü kısıtlayarak, bombardımanları engelemeye çalıştıkları öğrenildi. Musul yolunun kenarına bırakılan binlerce lastik ilginç görüntüler oluştururken, teröristlerin karayolunun ortasındaki toprak alanı da ateşe vererek uçakları engellemeye çalıştıkları belirtildi. IŞİD'ten kurtarılan çok sayıda köyün içinden geçen yollarda da binlerce kamyon lastiği bırakıldığı ve bazılarının daha önceden yakıldığı dikkat çekti. Bölgedeki peşmerge sorumlusu Ekrem Hüseyin, teröristlerin bu yöntemi uçaklara karşı çok sık kullandığını söyledi.

IŞİD'İN BOMBA İMALATHANESİ

Musul operasyonunun ilk aşamasında ele geçirilen Cakuli köyünde de IŞİD'in bölgedeki en büyük bomba imalathanelerinden biri ortaya çıkarıldı. DHA ekibi tarafından ve Koalisyon uçakları tarafından bombalanan bomba imalathanesinde terör örgütünün saldırılarda kullandığı çok sayıda motosiklet olduğu görüldü. İmalathanede kullanıma hazır el yapımı bir roket başlığı ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda metal parçası ve tüpler bulundu. Yetkililer teröristlerin burada imal ettikleri bombaları motosikletlere yükleyip saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. IŞİD'ten kurtarılan Cakuli köyünde çok sayıda ev ve işyerinin hasar gördüğü görülürken, duvarlarda terör örgütünün bayrağının çizili olduğu dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD, Musul'da Kobani Taktiğini Uyguluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement