2'nci Bozcaada Uluslararası Lezzet Festivali - Son Dakika
Yerel

2'nci Bozcaada Uluslararası Lezzet Festivali

Festival kapsamında hazırlanan yemekler, konuklar tarafından kısa sürede tüketildi Kaymakam Mağ: "Yaşanan yoğunluk ve ilgiden çok memnunuz"

13.09.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozcada'da bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Lezzet Festivali" kapsamında hazırlanan yemekler, konukların beğenisine sunuldu.

İlçede, yarın sona erecek festival kapsamında, Bozcaada'dan kadınlar ve yurt dışından gelen aşçılar, yemeklerini hazırladı.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ilçenin yerel tatları konuklar tarafından kısa sürede tüketildi.

Festivale katılanlar, yemeklerin fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaşarak beğenilerini dile getirdi.

Kaymakam Abdülgani Mağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adada yaşayan kadınlar tarafından 5 yıl önce başlatılan ve iki senedir uluslararası boyutta organize edilen festivalin ada turizmi için çok önemli olduğunu söyledi.

Etkinliğe gösterilen ilgiye değinen Mağ, "Yaşanan yoğunluk ve ilgiden çok memnunuz. Festivalimize katılım bundan sonraki senelerde de artarak devam edecektir" dedi.

Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da asırlardır Türk ve Rum mutfakları ile kültürünün izlerine sahip tatları konuklarının beğenisine sunduklarını anlattı.

Adada turizmin kültürel değerler üzerinde yürüyüp şekillenmesini istediklerini vurgulayan Yılmaz, "Bundan sonraki süreçte gerek Lezzet Festivalimizi gerekse diğer festival ve etkinliklerimizi daha fazla kitlelere hitap edecek şekilde programlayıp organize edeceğiz" ifadesini kullandı.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Göztepe ise festivale katılan kişi sayısının 3-4 bin olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2'nci Bozcaada Uluslararası Lezzet Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement