2 Nisan Günü Türkiye Otizme Mavi Işık Yaktı - Son Dakika
Güncel

2 Nisan Günü Türkiye Otizme Mavi Işık Yaktı

Sosyal medyada dünya üzerinde en fazla bahsedilen 2 Nisan otizm farkındalık kampanyası #otizmemaviisikyak oldu.

04.04.2015 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Otizme Mavi Işık Yak!" kampanyasına Anjelika Akbar, Arda Turan, Ahmet Ümit, Buket Uzuner, Çağatay Ulusoy, Cahit Berkay, İrfan Değirmenci, Demet Evgar, Ebru Destan, Ebru Gündeş, Esra Erol, Fatih Portakal, Ece Temelkuran, Işın Karaca, Jülide Ateş, Levent Üzümcü, Meltem Cumbul, Melek Baykal, Petek Dinçöz gibi pek çok sanatçı, sporcu, gazeteci ve yazar destek verdi.

Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kadıköy Boğa Heykeli, Sabancı Center, Sapphire Alışveriş Merkezi, Tekfen Holding, TOBB, Garanti Bankası, Conrad Istanbul, Hilton Istanbul Bosphorus, DoubleTree by Hilton Istanbul Old Town, DoubleTree by Hilton Istanbul Moda, Hampton by Hilton Gaziantep ve Lüleburgaz Sokullu Külliyesi mavi ışıkla aydınlatıldı.

Martı Otelleri, Hilton Istanbul Bomonti, Hilton İstanbul Kozyatağı, Ankara HiltonSA, Hilton Bodrum Türkbükü, Hilton Garden Inn Kütahya, DoubleTree by Hilton Malatya, Le Meridien İstanbul, Maya Akar Center, Ecco, TBWA, Philips Türkiye, İstanbul Modern, İAB Türkiye, MNG Kargo, Amerikan Büyükelçiliği ve Konsoloslukları, Hollanda Konsolosluğu, Kiğili, Sun Plaza, Youth Holding, TAV Havalimanları Holding Stabilo, İstanbul Koşu Kuvvetleri, Akkol Avukatlık Bürosu, Douglas, Team Istrunbul, Eyüboğlu Eğitim Kurumları, Enka Okulları, Ulus Özel Musevi Okulları, Olcay Koleji, Yargıcı, Man Ajans, Uykusuz Dergisi, Çiçek Sepeti, Radikal, NTV, Vehbi Koç Vakfı gibi pek çok şirket ve Sivil Toplum Örgütü sosyal medya hesaplarından otizmin farkında oldukları mesajını verdiler.

Konu hakkında açıklama yapan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, "Nisan ayı boyunca dünyanın gündeminde olacak otizm konusuna binlerce kişinin mesajlarıyla sahip çıkmış olması kamuoyunun büyük duyarlılığını ve beklentilerini yansıtıyor. Günümüzde her 68 çocuktan biri otizm riski ile doğuyor. Ülkemizde 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352.000 otizmli çocuk ve genç eğitim,sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanmak için bekliyor. Bizler Otizme "Mavi Işık Yak" diyerek, otizmli çocuklar için daha iyi bir gelecek taleplerini dile getirmiş olduk. Kampanyamıza katılan binlerce kişi ve kuruma teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2 Nisan Günü Türkiye Otizme Mavi Işık Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement