2 Otomobilin Üzerinden Geçtiği Çocuk Kazanın Asli Kusurlusu Oldu - Son Dakika
Güncel

2 Otomobilin Üzerinden Geçtiği Çocuk Kazanın Asli Kusurlusu Oldu

2 Otomobilin Üzerinden Geçtiği Çocuk Kazanın Asli Kusurlusu Oldu

Haber: Ezgi ÇAPA - Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA Adli Tıp Kurumu biri kamyonet 2 aracın üstünden geçtiği 7 yaşındaki çocuğu kazanın "asli kusurlusu" olarak belirledi.

10.07.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Ezgi ÇAPA - Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA

Adli Tıp Kurumu biri kamyonet 2 aracın üstünden geçtiği 7 yaşındaki çocuğu kazanın "asli kusurlusu" olarak belirledi. Çocuğun üstünden geçen, sonra kaçan ve hala bulunamayan kamyonet sürücüsünün kusurunun tali olduğu, ikinci kez üstünden geçen sürücünün ise kusursuz olduğu belirlendi.

KAZA 2 YIL ÖNCE MEYDANA GELDİ

Kaza Küçükçekmece'de 2 yıl önce meydana geldi. 2 araç yoldan karşıya geçmeye çalışan 7 yaşındaki H.E adlı çocuğun üstünden art arda geçti. H.E kazadan sonra 2 ay yoğun bakımda kaldı; bugün hala kazanın izlerini taşıyor. Kazayla ilgili olarak dava açıldı, yargılama başladı, olayın yaşandığı gün güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler de kazadaki kusurun kime ait olduğunun belirlenmesi için dosyaya girdi.

" O AN" GÜVENLİK KAMERASINDA Güvenlik kamerası kayıtlarında kaza anı görülüyor. Kamera, Küçükçekmece Florya Caddesi üzerinde kayıtta. Ekmek almak için dışarı çıkan ve caddeyi karşıya geçmeye çalışan H.E'nin çarpmanın etkisiyle yere düştüğü, ardından kamyonetin çocuk bedenin üzerinden geçtiği ve durmadan yoluna devam ettiği görülüyor.

İKİNCİ ARAÇ DA ÇOCUĞUN ÜSTÜNDEN GEÇTİ

İkinci otomobil kısa süre ortaya çıkıyar ve o da çocuğun üstünden geçiyor ancak bu sürüca ilki gibi kaçmayıp duruyor ve çocuğun yardımına koşuyor. İşti bu görüntüler ve bilirkişi raporlarını inceleyen Adli Tıp Kurumu kazada kimin kusurlu olduğunu belirledi ve görüşünü mahkemeye bir raporla sundu. Bu rapora göre kazanın asli kusurlusunun 7 yaşındaki H.E. Çarpıp kaçan sürücünün kusuru ise çocuğa göre daha az. Adli Tıp Kurumu hala bulunamayan kaçak sürücünün kusurunun "tali" olduğuna karar verdi. Çocuğun üstünden ikinci kez geçen sürücü ise "kusursuz" bulundu.

Kazaya ilişkin hazırlanan Adli Tıp raporunda şu ifadelere yer verildi.

'Araca yol üzerinde ilk geçiş hakkını vermeyen mağdurun, yaşı nedeniyle davranış faktörlerinin sonuç üzerinde asli derecede etken olduğu, mahal şartlarına göre kontrolsüz seyir halinde olan ve yola giren yaya nedeniyle zamanında etkili tedbir almayan plakası bilinmeyen araç sürücüsünün kusurlu davranışının sonuç üzerine tali derecede etken olduğu anlaşılmıştır."

Küçükçekmece Adliyesinde kazaya ilişkin görülen davada, H.E'nin avukatı olan Nurgül Daştan, raporla ilgili olarak Adli Tıp Genel Kurulu'na şikayette bulunacağını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Otomobilin Üzerinden Geçtiği Çocuk Kazanın Asli Kusurlusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement