2 Polisin Şehit Edildiği Emniyet Müdürlüğüne Güvenlik Tedbiri - Son Dakika
Yerel

2 Polisin Şehit Edildiği Emniyet Müdürlüğüne Güvenlik Tedbiri

2 Polisin Şehit Edildiği Emniyet Müdürlüğüne Güvenlik Tedbiri

Adana’da, PKK’lı teröristlerin güvenlik kulübesinin bulunmadığı arka taraftan sızarak 2 polisi şehit ettiği Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki güvenlik zafiyetlerinin giderilmesi için binanın yanında bulunan arazinin kamulaştırılarak gerekli önlemleri alınması kararlaştırıldı.

11.08.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, PKK'lı teröristlerin güvenlik kulübesinin bulunmadığı arka taraftan sızarak 2 polisi şehit ettiği Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki güvenlik zafiyetlerinin giderilmesi için binanın yanında bulunan arazinin kamulaştırılarak gerekli önlemleri alınması kararlaştırıldı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, PKK'lı bir grup teröristin arkasından sızarak içeri girip 2 polisi şehit ettiği Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki güvenlik tedbirlerinin alınması için talimat verdi. İlgili yazı, kaymakamlık üzerinden Pozantı Belediyesi'ne gönderildi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Cevheribucak'ın başkanlığında gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı ikinci oturumunda konuyu gündeme getirdi. İlçe emniyet müdürlüğü binasının yanında bulunan boş arazinin kamulaştırılması ve gerekli imar düzenlemelerinin yapılması için düğmeye basıldı.

Boş arazinin güvenlik zafiyetine neden olduğunu belirten Mustafa Çay, ilçe emniyet müdürlüğünün istinat duvarlarının dahi işgal edildiğini aktardı. Arka tarafa güvenlik kulübesi yapılamaması ve çevrede farklı önlemler alınamamasının sebebini de bu boş araziye bağlayan Mustafa Çay, 1/5000'lik ve 1/1000'lik imar düzenlemeleri için Büyükşehir Belediye Meclisi'nin çalışma yapacağını, kamulaştırmayı da yakın zamanda belediye encümeninin gerçekleştireceğini kaydetti.

Mustafa Çay, teröristlerin sızdığı noktaya güvenlik kulübesi ve binanın çevresine de 3 metre yüksekliğinde, üzerinde jiletli teller bulunan bir duvarın çekileceğini anlattı. Çay, "Pozantı ve Büyükşehir belediyeleri olarak, üstümüze ne düşüyorsa yapacağız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2 Polisin Şehit Edildiği Emniyet Müdürlüğüne Güvenlik Tedbiri - Son Dakika


Advertisement