Şanlıurfa'da 2 Polisin Şehit Edildiği Saldırıyı PKK Üstlendi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 2 Polisin Şehit Edildiği Saldırıyı PKK Üstlendi

PKK, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde şehit edilen 2 polise ilişkin olarak yazılı açıklama yaptı.

22.07.2015 15:25  Güncelleme: 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde aynı evde kalan iki polis memuru evlerinde ölü bulundu. İki polisin ölümündeki sır perdesi aralandı. İki polisin öldürüldüğü saldırıyı PKK üstlendi

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

PKK'ya yakın internet sitesi ANF'de yer alan açıklamada Suruç saldırısının intikamının alınması için bu eylemin gerçekleştirildiği belirtildi. Kendilerine "Apocu fedai timi" diyen grup tarafından yapılan saldırıya ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi:

"Apocu fedai timi, Suruç katliamına misilleme olarak 2 polise karşı bir cezalandırma eylemi gerçekleştirmiştir."

POLİSLER MESAİYE GELMEYİNCE ORTAYA ÇIKTI

Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nde biri Terörle Mücadele Şubesi'nde diğeri Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 2 polis memurunun bugün göreve gelmemesi ve telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine arkadaşları evlerine gitti. Polislerin yaşadığı TOKİ'ye ait eve giden polisler, ev arkadaşı olan 2 meslektaşını başlarından tabancayla birer kurşunla vurulmuş cansız bedenleriyle karşılaştı.

Hayatını kaybeden polislerin, Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Feyyaz Yumuşak ve Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli Okan Açar olduğu öğrenildi.

CİNNET SANILIYORDU, TERÖR SALDIRISI ÇIKTI

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, polis memurlarının birlikte oturduğu evin kapısında herhangi bir zorlama olmadığını belirleyince, polislerden birinin cinnet geçirip arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği ihtimali üzerinde durdu.

Ancak yapılan incelemede polislerin kullandığı tabancanın 9 milimetre olduğu, saldırının 7.65 milimetrelik silahla gerçekleştiği belirlendi. Bunun üzerine polislerin terörist saldırıda şehit olduğu değerlendirilirken, öğleden sonra saldırıyı bölücü örgüt PKK üstlendi.

PKK: SURUÇ'A MİSİLLEME YAPILDI

PKK'nın sözde silahlı kanadı olan HPG'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar'ın yaşamını yitirdiği saldırıyı 'Suruç'taki bombalı saldırıya karşı misilleme olarak yaptıkları' duyuruldu.

Terör örgütünün açıklamasında, polislerin saat 06.00'da şehit edildiği, silahları ve kimliklerinin de saldırıyı gerçekleştiren teröristler tarafından alındığı belirtildi.

POLİSLERİN SİLAH VE KİMLİKLERİ YOK

Saldırıyı PKK üstlenirken, polislerin evlerinde yapılan aramada beylik tabancaları ile kimliklerine de ulaşılamadığı öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların 2 polisin tabancaları ve kimliklerini aldıktan sonra evden ayrıldıkları kaydedildi.

EVE BALKON KAPISINDAN GİRİLDİ İDDİASI

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, polislerin şehit edildiği evin kapısında herhangi bir zorlama olmamasının ardından gözler saldırıyı gerçekleştirenlerin içeri nasıl girdiği araştırıldı. Havanın sıcak olması nedeniyle 3 katlı evin en üst katında oturan polis memurlarının, balkon kapısını açık bıraktığı, saldırganların buradan girdikleri değerlendirildi.

Bu arada kimsenin silah sesi duymaması ise saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin silahlarına susturucu taktığını ortaya çıkardı.

SALDIRIYI YAPANLAR RASULAYN'A KAÇTI

Sabah saatlerinden itibaren araştırmayı derinleştiren polis, hem elde ettiği bilgi, hem istihbarat çalışması, hem de PKK'nın üstlenmesinin ardından saldırıyı gerçekleştirenlerin 4 kişilik grup olduğunu saptadı.

Polisin elde ettiği istihbarat bilgilerine göre, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi, sabahın ilk ışıklarıyla girdiği evde yataklarında uyuyan polisleri susturucu takılı silahlarla şehit etti ve ardından birkaç dakika mesafedeki sınır hattından geçerek PYD denetimindeki Suriye'nin Rasulayn İlçesi'ne gitti.

PKK TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

Öte yandan polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak'ın, başlarına birer kurşun sıkılarak şehit edilmesi, PKK'nın eylemlerde taktik değişikliğine gittiğini ortaya çıkardı. Bugüne kadar güvenlik güçlerine yönelik açık çatışma veya vur- kaç taktiği saldırılarla bilinen PKK'lıların ilk kez eve girerek polisleri şehit ettiği kaydedildi.

PKK'nın taktik değişikliğinin bir diğer işareti ise saldırıda susturucu silah kullanılması olarak ifade edildi.

AK PARTİLİ BAŞKAN "TERÖR SALDIRISI OLABİLİR" DEMİŞTİ

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada polis memurlarının kaldığı evin kapısında zorlama tespit edilemediği belirtilmiş, Ceylanpınar Belediye Başkanı AK Partili Menderes Atilla, olayın terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişti.


Şanlıurfa\'da 2 Polisin Şehit Edildiği Saldırıyı PKK Üstlendi

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 2 Polisin Şehit Edildiği Saldırıyı PKK Üstlendi - Son Dakika


Advertisement