2 Saatte Estetik Burun - Son Dakika
Yaşam

2 Saatte Estetik Burun

2 Saatte Estetik Burun

Estetik ve Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Beyhan Çakır, burun estetiği ameliyatının ortalama 2 saat sürdüğünü söyledi.

25.07.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Estetik ve Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Beyhan Çakır, burun estetiği ameliyatının ortalama 2 saat sürdüğünü söyledi.

Burun estetiği operasyonları hakkında bilgi veren Op. Dr. Beyhan Çakır, estetik burun ameliyatının genel anestezi veya sedasyonlu lokal anestezi ile yapılabilen, yapılacak işlemin ayrıntılarına göre değişmekle birlikte ortalama 2 saat kadar süren bir operasyon olduğunu belirtti. Yine hastaya göre değişmekle birlikte birçok hastaya burun tamponu koymayabildiklerini ya da gerekse bile silikon splint olarak adlandırılan nefes almaya da izin veren malzemeler kullandıklarını vurgulayan Op. Dr. Çakır, "Bazı hastalar abartılı şişlik ve morluklardan haklı olarak çekiniyorlar. Bu gibi hastalarda daha az travmatik bir ameliyat için bazen mikromotor kullanmayı tercih ediyoruz. Genellikle sabah yapılan ameliyatlarda akşamüzeri, öğleden sonra yapılan ameliyatlarda ise ertesi günü taburcu yapılabilir" dedi.

Burun içine konulan tampon ya da silikon splintlerin hapşırık refleksine neden olabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Beyhan Çakır, ameliyat sonrası yaşanabilecek durumları da şöyle açıkladı:

"Ağız açık olarak hapşırılırsa burunla ilgili sıkıntı olmayacaktır. Ameliyat sonrası 3. günden itibaren şişlikler inmeye başlar ve hasta sosyal yaşama dönebilir. Bir hafta sonrasında burun sırtındaki ateli alıyoruz. Burunda yapılan değişiklikler ilk ayda ana hatlarıyla fark edilse de detayların ortaya çıkması daha uzun süre alacaktır. İkinci haftadan itibaren spora başlanabilmekle birlikte vücut teması gereken sporlar için en az 6 hafta beklenmelidir." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 2 Saatte Estetik Burun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement