2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması Başladı - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması Başladı

Ayakkabı ihracatını geliştirmek için düzenlenen 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması start aldı.

21.04.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayakkabı ihracatını geliştirmek için düzenlenen 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması start aldı.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) açıklamasına göre, ayakkabı ihracatına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması başladı. Kadın ve erkek ayakkabısı olmak üzere iki farklı temada düzenlenecek yarışmaya Türkiye'den ve dünyadan profesyonel tasarımcıların yanı sıra akademisyenler ve lisans öğrencileri katılabilecek.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kategorisinde ise sadece Türkiye'deki okullarda öğrenim gören öğrenciler yarışmacı olabilecek.

Tasarımların 20 Haziran'a kadar teslim edileceği yarışma, futbolcu Arda Turan'ın yer aldığı tanıtım afişiyle öne çıkıyor. 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması'na ilişkin katılım şartları ve detaylar, "www.ayakkabitasarimyarismasi.com" internet adresinden öğrenilebiliyor.

-"Geleceğin ayakkabı tasarımcılarını üreticilerle buluşturacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TASD Başkanı Hüseyin Çetin, yarışmanın sektöre ivme kazandıracağını belirterek, ihracatı artırmanın yolunun tasarımdan ve katma değerli üretimden geçtiğini vurguladı. Çetin, şunları kaydetti:

"Bize işte bu yolu açacak profesyonellerimizin yanı sıra yetenekli gençlerimizi ve çocuklarımızı bulup ortaya çıkarmak için yarışma büyük bir fırsat. Kadın ve erkek ayakkabısı olmak üzere iki farklı temada düzenlenen yarışma, akademisyenler ve profesyoneller, lisans öğrencileri ve ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri olmak üzere toplam üç kategoride düzenlenecek.

İlk iki kategori Türkiye'den ve dünyadan tüm katılımcılara açık olacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kategorisinde ise 81 ilimizden tüm öğrencilerimiz katılabilecek. Çocuklarımız, 'Neşeli Ayakkabılar' temasıyla serbestçe hayal ettikleri kadın, erkek, çocuk ve her tür ayakkabıyı çizebilecek. Bu yarışma sayesinde geleceğin ayakkabılarını tasarlayan profesyonelleri ve yetenekli tasarımcı adaylarımızı üreticilerle buluşturacağımıza inanıyorum. Kendine güvenen herkesi yarışmaya katılmaya davet ediyorum."

Toplamda 18 bin 500 işletmede 280 bin çalışanla üretim yaptıklarını dile getiren Çetin, ülke ekonomisine yıllık 7,9 milyar dolarlık değer kattıklarını ifade etti. Çetin, bu yıl 800 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement