12 Faslı, Didim Zeytin Festivalini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

12 Faslı, Didim Zeytin Festivalini Ziyaret Etti

12 Faslı, Didim Zeytin Festivalini Ziyaret Etti

2. Uluslararası Didim Zeytin Festivali etkinlikleri kapsamında Fas'ın Meknes şehrinden gelen 12 kişilik heyet, Sultanhisar ilçesini inceledi.

24.10.2013 20:48  Güncelleme: 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"2. Uluslararası Didim Zeytin Festivali" etkinlikleri kapsamında Fas'ın Meknes şehrinden gelen 12 kişilik heyeti, Sultanhisar İlçesine incelemede bulundu.

Didim Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde ve Didim Kaymakamlığının öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festivalin kardeş konukları arasındaki Fas'ın Meknes kenti heyeti Sultanhisar ilçesini ziyaret etti.

Heyette bulunan milletvekili ve Ziraat Odası Başkanı Thami Lahguı, Meknes Valiliği adına Konsey Başkanı Hassan Berrıad ile Tafiles Ziraat Odası üyelerin, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir'in rehberliğinde ilçedeki işletmeleri ve ziraat alanlarını inceledi.

Heyet incelemelerin ardından, kaymakam Cevdet Ertürkmen, belediye başkanı Ertegün Ünal, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar ve ziraat oda başkanları ile birlikte akşam yemeğine katıldı.

Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, iki ülke arasında dinsel, tarihsel ve kültürel bir bağ olduğunu ifade ederek, "Biz birbirimizi kaybetmiş olan kardeşlerimizdik, yıllar sonra birbirimizi bulduk. İnşallah bu gece vesilesiyle hep bizi hatırlarsınız" dedi.

Fas heyeti adına konuşan Khalid Beroyal ise, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Umuyoruz ki bu ziyaret iki şehir arasındaki ilişkileri güçlendirecek ve köklerimiz sağlam olacak. İki ülke arasında kültürel bağlar, benzerlikler var. Karşılıklı ziyaretler kapsamında iş birliğimizin daha güçleneceği ve süreceğini ümit ediyorum. Türkiye bizde hayranlık uyandırdı. Model alacağımız çok güzel projelerle karşılaştığımız için mutluyuz" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 12 Faslı, Didim Zeytin Festivalini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement