2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı - Son Dakika
Kültür Sanat

2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı

Eskişehir merkez Odunpazarı ilçe belediyesince gerçekleştirilen "Şehrin Ateşi" temalı 2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı başladı.

18.08.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir merkez Odunpazarı ilçe belediyesince gerçekleştirilen "Şehrin Ateşi" temalı 2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı başladı.

Odunpazarı Meydanı'nda yerli ve yabancı 22 seramik sanatçısının katılımıyla başlayan çalıştayda, raku, obvara, saggari lüster ve Mısır pastası pişirim teknikleri kullanılacak.

Odunpazarı Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Büdüş gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırlanan fırınlarda 3 gün boyunca üretilecek seramiklerin sergileneceğini bildirdi.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emel Şölenay ise ilk kez katıldığı çalıştayda, yaptığı uygulamalarla ilgili örnekler göstereceğini söyledi.

Yaptığı pişirimler sonucunda çıkan eserlerle sergiye katılmak istediğini anlatan Şölenay, "Seramikte çok farklı malzemenin kullanılarak bir araya getirilmesiyle oluşturulan çalışmalar ve malzeme çeşitliliği, pişirim çeşitliliği var. Her yapılan pişirim tekniği, diğer sanatçılarla bilgi alışverişi bulma fırsatı yaratıyor." diye konuştu.

Çalıştay, Kurşunlu Külliyesi Kervansarayı'nda 21 Ağustos'ta açılacak sergiyle sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement