2. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali" - Son Dakika
Kültür Sanat

2. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali"

2. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 2'ncisi düzenlenen "Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali" kapsamındaki "Zeytin Paneli"ne katıldı.

22.10.2016 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 2'ncisi düzenlenen "Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali" kapsamındaki "Zeytin Paneli"ne katıldı.

Gemlik Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karatay, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen Zeytin Paneli'nde yaptığı konuşmada, dünyanın en sağlıklı meyvesinin zeytin olduğunu belirtti.

Zeytinyağının en sağlıklı meyve suyu olduğunu ifade eden Karatay, "2 bin yıl yaşayan zeytin ağacı, Türkiye için en büyük nimetlerden biridir. Zeytin ağaçlarını koruyalım, sayısını arttıralım. Zeytin ağacı kesmek, kul hakkıdır." ifadelerini kullandı.

"Ne cevizliğim var, ne de zeytinliğim" ifadesine yer veren Karatay, zeytinin altın, zeytinyağının da altın suyu olduğunu anlattı. Karatay, zeytin yağının anne sütü kadar değerli olduğunu ifade etti.

Karatay, zeytinyağının güçlü antioksidan olduğunu ve içinde bol miktarda A ve E vitamini bulunduğunu belirterek, "Zeytinyağı, kilo aldırmaz, karaciğerdeki yağları bile eritir. Kan şekerini yükseltmez, şeker hastalığını önler. Binlerce yıldır en doğal ağrı kesici ve yara kapatıcı olarak da kullanılmıştır. En sağlıklı meyve, zeytindir." değerlendirmesinde bulundu.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ve Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Karatay'a zeytin ve zeytinyağı, Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir de zeytin fidanı hediye etti.

Öte yandan, Karatay, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Harmankaya mevkisinde, ağaçtan zeytin topladı. Kopardığı bir zeytini ezerek yağını çıkaran Karatay, bu yağın dünyanın en sağlıklı cilt kremi ve ağrı kesicisi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 2. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement