2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantının katılımcılarının salonda oturması Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın konuşması Yemen Turizm Bakanı Muammer Mutaher El Eryani'nin konuşması Hediye takdimi 2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: "Dünyada 2015 yılında yaklaşık 1.2 milyar insan seyahat etmiş ve 1,5 trilyon dolar turizm gelirinden söz ediyoruz.

03.05.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantının katılımcılarının salonda oturması

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın konuşması

Yemen Turizm Bakanı Muammer Mutaher El Eryani'nin konuşması

Hediye takdimi

2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:

"Dünyada 2015 yılında yaklaşık 1.2 milyar insan seyahat etmiş ve 1,5 trilyon dolar turizm gelirinden söz ediyoruz. Bu rakam, Dünya Gayri Safi Hasılası'nın yüzde 10'luk kısmını oluşturuyor. Ülkemiz, 2023 Türkiye Turizm Stratejisi'nde öngördüğümüz çerçevede, buradan 50 milyar dolar gibi bir pay almayı ve 50 milyon turist gibi de bir hacme ulaşmayı hedefliyor"

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, dünyada 2015 yılında yaklaşık 1.2 milyar insanın seyahat ettiğini ve 1,5 trilyon dolar turizm gelirinden söz edildiğini belirterek, "Bu rakam, Dünya Gayri Safi Hasılası'nın yüzde 10'luk kısmını oluşturuyor. Ülkemiz 2023 Türkiye Turizm Stratejisi'nde öngördüğümüz çerçevede, buradan 50 milyar dolar gibi bir pay almayı ve 50 milyon turist gibi de bir hacme ulaşmayı hedefliyor." dedi.

Ünal, Konya'da bir otelde düzenlenen 2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Hazreti Mevlana'nın Konya'ya teşrif ettiği bugün düzenlenecek anma törenlerinin, yüzlerce yıl devam etmesini diledi.

Dünyanın önde gelen turizm liderlerini ve temsilcilerinin bugün konferansta bir araya geldiğini belirten Ünal, helal turizmin, aslında insanlara bir hassasiyeti hatırlattığını dile getirdi.

Bu hassasiyetin, insanın seyahat etme ihtiyacı, yeni yerler görme, yeni duygular yaşama, yeni insanlar, kültürler ve inançlar tanıma fırsatı bulması olduğunu ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Helal turizm deyince kısaca, insanın keşfetme arzusunun, insanın duyarlılıkları ve hassasiyetlerine uygun bir şekilde karşılanmasını konuşuyoruz aslında. Helal turizm bir yandan da bütün dünyaya 'turistlerin hassasiyetlerine saygı duyun' mesajı veriyor. Onların inançlarına, tercihlerine saygı duyulması gerektiği mesajını veriyor. Helal turizmin sadece ruh açısından bakıldığında, sadece belli bir inanca mensup insanların kendi aralarındaki bir organizasyon olarak görmek yerine, aslında turizmin ruhunu yaşatmak adına turistlerin hassasiyetlerini, inançlarını, tercihlerini dikkate alma mesajını da bize veriyor."

"2015 yılında 1.2 milyar insan seyahat etti"

Bakan Ünal, dünya turizm verilerine ilişkin bilgiler vererek, "Dünyada 2015 yılında yaklaşık 1.2 milyar insan seyahat etmiş ve 1,5 trilyon dolar turizm gelirinden söz ediyoruz. Bu rakam, Dünya Gayri Safi Hasılası'nın yüzde 10'luk kısmını oluşturuyor. Ülkemiz 2023 Türkiye Turizm Stratejisi'nde öngördüğümüz çerçevede, buradan 50 milyar dolar gibi bir pay almayı ve 50 milyon turist gibi de bir hacme ulaşmayı hedefliyor." diye konuştu.

Türkiye'ye Müslüman ülkelerden 2015 yılında 7.6 milyon turistin geldiğini aktaran Ünal, geçen yıla göre bu sayıda yaklaşık yüzde 30'luk bir artış olduğuna dikkati çekti.

Ünal, Dünya Turizm Örgütünün (DTÖ) verilerine bakıldığında, seyahatlerin bir taraftan bireyselleşirken, bir taraftan da hızla dijitalleştiğini söyledi.

İnsanların artık internet ortamında çok rahat bir şekilde seyahat etmek istedikleri mekanları seçebildiğini anlatan Ünal, şöyle devam etti:

"Seyahat süreleri kısalırken, seyahat sayıları da artıyor. Yine DTÖ'nün 2030 yılı öngörüsüne göre insanlar daha çok kültür, sanat, tarih ve inanç gibi alanlarda turizm öncelikli ürünlerini kullanmayı tercih edecek gözüküyor. Tabii hızlı bir şekilde destinasyonlar değişiyor ve destinasyonların hızı ve ulaşımı da tercihleri ve beklentileri bir şekilde belirliyor."

Konya'nın Kudüs'ten sonra İslam Turizm Başkenti seçildiğini, 2017 yılında bunu bütün şehirlerin anası Medine'ye devredeceğini belirten Ünal, dolayısıyla Konya'nın iki mübarek belde arasında olmasını da aslında tevafuk olarak görmek gerektiğini vurguladı.

Ünal, Bakanlık olarak bu tür etkinliklere verecekleri destekleri artırarak devam edeceklerini bildirdi.

Konferansa, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yemen Turizm Bakanı Muammer Mutaher El Eryani de katıldı.

2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özel:
    21:04 CHP Genel Başkanı Özel: "Marmaris'te de Muğla'da da Rantiyecilere Geçit Vermeyeceğiz"

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’a kaptırmaya siz razı gelir misiniz? diye sordu. Muğla'da da 4 katı geçen bina olmadığını belirten Özel, "Eğer Muğla Büyükşehir’e AKP’nin adayı gelse, Muğla’da her yerde dikey mimarı, her yerinde rant söz konusu olacak. O yüzden Marmaris'te de Muğla’da da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.

  • Dicle Üniversitesi Öğrencileri Filistin'e İnsanlık Zinciriyle Protesto Yürüyüşü Düzenledi
    21:03 Dicle Üniversitesi Öğrencileri Filistin'e İnsanlık Zinciriyle Protesto Yürüyüşü Düzenledi

    Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için 'Filistin'e İnsanlık Zinciri' sloganıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, üniversite yerleşkesinde öğrenci işleri önünden başlayıp öğrenci yaşam merkezi önünde sona erdi. Yapılan açıklamada, yürüyüşün Gazze'de yaşanan vahşete karşı bir ses çıkarmak amacıyla gerçekleştirildiği ve umudun ve vicdanın sesi olmak için diğer üniversitelere de ilham kaynağı olması umulduğu belirtildi. Yürüyüşün ardından DÜ Rektörlüğünün desteğiyle açık alanda 750 kişilik iftar programı düzenlendi.

  • Siirt'te muhtar adaylığı kavgası: 9 yaralı, 2 kişi yakalandı
    21:03 Siirt'te muhtar adaylığı kavgası: 9 yaralı, 2 kişi yakalandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde muhtar adaylığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1'i polis memuru 9 kişi yaralandı. Olayın ardından firar eden şahıslar Batman'ın Kozluk ilçesinde yakalandı.

  • Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı
    21:01 Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı

    Rize'nin Uzunkaya mevkisinde O.S. idaresindeki bir taksi, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki bariyerlere çarptı. Kazada, sürücü ve beraberindeki 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Taksinin içindekilerin, İyidere ilçesindeki bir cenazeden döndükleri belirtildi.

  • Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu
    21:00 Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu

    Ordu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.


Advertisement