2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı" İstanbul'da Düzenlenecek - Son Dakika
Ekonomi

2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı" İstanbul'da Düzenlenecek

"Uluslararası Helal Turizm Konferansı" 1-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Konuya ilişkin organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, 1,5 milyar nüfusu geçen ve 7 kıtaya yayılan İslam dünyasında turizm faaliyetleri açısından son yıllarda öne çıkan konsepte uygun olarak helal turizm segmentinin ön plana çıktığı belirtildi.

01.09.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Uluslararası Helal Turizm Konferansı" 1-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek

Konuya ilişkin organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, 1,5 milyar nüfusu geçen ve 7 kıtaya yayılan İslam dünyasında turizm faaliyetleri açısından son yıllarda öne çıkan konsepte uygun olarak helal turizm segmentinin ön plana çıktığı belirtildi.

Hac ve umre seyahati dışında İslam ülkelerinden gelen turistlerin rahat edebilecekleri tatil ve eğlenceyi talep ettiği kaydedilen açıklamada, helal turizmin turistlerin inançlarına uygun şekilde seyahat ettiği, konakladığı, tatil yaptığı, rehberlik hizmeti aldığı ve diğer turizm faaliyetlerine katıldığı tatil paketleri olduğu bildirildi.

Açıklamada, helal turizmin Master Card verilerine göre küresel turizm ekonomisi içindeki payının yıllık yüzde 14 büyüme ile 200 milyar dolara yaklaştığı, İslam coğrafayası dışında da milyarlarca dolar yeni yatırım yapılan sektör haline geldiği, Türkiye'nin ise bu büyük ekonomik pastadan payını alma potansiyeline sahip ülkelerden olduğu anlatıldı.

İlki 2014'te İspanya'da gerçekleştirilen "Uluslararası Helal Turizm Konferansı"nın ikincisinin daha ihtişamlı ve geniş katılımla dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden İstanbul'da düzenleneceği bildirilen açıklamada, etkinliğin 1-3 Aralık tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bu çok amaçlı konferansa 25 uluslararası konuşmacı, 60'tan fazla tur operatörü ve seyahat acentesi, 150 helal konseptli otel ve tedarikçiler (finans, gıda, sağlık), ayrıca 30 farklı ülke'den 1200 uluslararası delege ve binlerce ziyaretçi katılacak. 'Helal turizm' konsepti altında organize edilmiş olan konferans, uluslararası uzmanları, projeleri, satıcı ve politikacıları bir araya getirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları'nın ana sponsor olduğu konferansın açılış gününe onur konuğu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifi beklenmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 2. Uluslararası Helal Turizm Konferansı' İstanbul'da Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement