2. Uluslararası Malatya Fotokampı - Son Dakika
Güncel

2. Uluslararası Malatya Fotokampı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Vadiden görüntüler Vatandaşların gelişlerinden görüntüler Kamp alanından görüntüler Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşması Levent Vadisindeki Fotokamp'tan görüntüler Muhammed ve Songül Korkmaz ile Murat ve Alev Önal çiftlerinin nikahının kıyılması 2. Uluslararası Malatya Fotokampı Fotokamptaki etkinliklere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba da katıldı Etkinlikler kapsamında model uçak yapıldı, bisiklet turu düzenlendi, off-road turu gerçekleştirildi Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Malatya Fotokampı devam ediyor.

05.06.2016 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vadiden görüntüler

Vatandaşların gelişlerinden görüntüler

Kamp alanından görüntüler

Malatya Valisi Süleyman Kamçı,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşması

Levent Vadisindeki Fotokamp'tan görüntüler

Muhammed ve Songül Korkmaz ile Murat ve Alev Önal çiftlerinin nikahının kıyılması

2. Uluslararası Malatya Fotokampı

Fotokamptaki etkinliklere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba da katıldı

Etkinlikler kapsamında model uçak yapıldı, bisiklet turu düzenlendi, off-road turu gerçekleştirildi

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Malatya Fotokampı devam ediyor.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Fırat EDAŞ, Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, Akçadağ Nitelikli Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Derneği (ANKA) ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve firmaların desteklediği fotokamp çerçevesinde çok sayıda kişi, Akçadağ ilçesindeki 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya formasyonlarından oluşan Levent Vadisi'ndeki programlara katıldı.

Türk Hava Kurumunun katkılarıyla Lastikli Model Uçak Yapım Atölye çalışmasında katılımcılar, maket uçak yaptı. İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu tarafından 22 kilometrelik Fehmi Kolçak Bisiklet Turu düzenlendi. Etkinlik kapsamında off-road turu yapıldı.

Valiler Kararnamesiyle Kayseri Valiliğine atanan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, buradaki konuşmasında, bir fotoğraf sanatçısı için asıl büyük ödülün ortaya koyduğu fotoğraf olduğunu belirterek, "Fotoğraf sanatçısı, herhangi bir ödüle mazhar olmak için değil, bir sanat eseri meydana getirmek için deklanşöre basmasının heyecanını başka hiçbir şeyde bulamaz. Çünkü bir fotoğraf karesini sanat eseri yapan şey araç, gereç ve ekipmandan ziyade o fotoğrafı çeken kişinin ruhu, düşüncesi, bakış açısı ve estetik anlayışıdır." diye konuştu.

Kamçı, 2. Uluslararası Malatya Fotokampı'na emek verenlere teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Levent Vadisi'ne eski Malatya Valisi Ulvi Saran tarafından seyir terası yapıldıktan sonra vadinin ilgi görmeye başladığını anlattı.

2. Uluslararası Malatya Fotokampı'na ilk kez katıldığını dile getiren Çalık, "Akçadağ ve Malatya'da saklı bir cennet var. Bu cennetin görülmesine vesile olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu Malatya için önemli bir turizm projesi olacak. Kültür ve Turizm Bakanımızla buraya gelip, burayla ilgili nasıl bir çalışma yapılabilir, bir plan yapmak istiyoruz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Malatya'nın bilinenden daha güzel bir kent olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Mücevher gibi çok keşfedilmemiş bir kent Malatya. Turizm anlamında hak ettiğimiz yere gelmiş değiliz. Tanıtım eksikliğimiz var. Darende, Akçadağ, Hekimhan, Doğanşehir, Pütürge ve Doğanyol'da Türkiye'nin en güzel yerleri var. Akçadağ Türkiye'nin en güzel pilavının yapıldığı, en güzel armudunun yetiştiği ilçe ama sadece bunlarla ilçeyi anmakla haksızlık yapmış oluruz. Kanyonlarıyla Malatya'nın en güzel ilçelerinden birisi."

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Malatya'da 4 büyük kanyon bulunduğuna dikkati çekerek, bunların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Turizm master planı çalışmalarına başladıklarını aktaran Çakır, "Hangi bölgemizde doğa harikası, görülmeye değer yerler varsa bunlarla ilgili orta vadeli planlama yapacağız. Bunların içerisinde önemsediğimiz alanlardan bir tanesi de burası. Arapgir var, Girmana Kanyonu var, Levent Vadisi kanyonu var." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 2 çiftin nikahı kıyıldı.

Muhammed ve Songül Korkmaz ile Murat ve Alev Önal çiftlerinin nikahını Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan kıydı.

Çiftlerin nikah şahitliğini Kamçı, Çalık, Ağbaba, Çakır, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demir ve CHP İl Başkanı Enver Kiraz yaptı.

Çiftlere evlilik cüzdanını Çalık ve Ağbaba verdi.

2. Uluslararası Malatya Fotokampı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Uluslararası Malatya Fotokampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement