2 Üniversiteden İsrail Saldırılarına Kınama - Son Dakika
Güncel

2 Üniversiteden İsrail Saldırılarına Kınama

Turgut Özal Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi, İsrail'in Gazze saldırılarını birer bildiriyle kınadı.

22.07.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgut Özal Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi, İsrail'in Gazze saldırılarını birer bildiriyle kınadı.

Turgut Özal Üniversitesi'nden yapılan açıklamada barış için tek çözümün, diplomasinin işlemesi olduğu belirtilirken, "Tüm uluslararası kuruluşların ve başta İslam ülkeleri olmak üzere ilgili devletlerin devreye girmeleri ve sorumluluk almaları gerekmektedir" denildi.

Açıklamada; Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın oluşturduğu Orta Doğu Dörtlüsü'nün ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın öncü ve belirleyici rol üstlenmelerinin beklendiğinin altı çizildi. Bildiride, "Filistin toplumu ile birkaç yüzyıldır süren özel mazisi dikkate alındığında, Türkiye'nin ve Türk toplumunun da bu konuda doğal söz sahibi olduğu unutulmamalıdır" ifadesi yer aldı.

-ACI EĞİTİM VE BİRLİKLE BİTER-

Açıklamada, yaşanan tüm bu acı hadiselerin İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu bir kere daha gözler önüne serdiği de belirtilerek, "Müslüman ülkelerin bu durumdan kurtuluşlarının reçetesi eğitim, kalkınma ve birlik içinde hareket etmektir" denildi.

-THK ÜNİVERSİTESİ: SALDIRILAR "SOYKIRIM" BOYUTUNA ULAŞTI-

Türk Hava Kurumu Üniversitesi ise yayınladığı bildiride, Gazze'deki sivillere yönelik İsrail saldırılarının, katliam boyutunu aştığı ve "Soykırım" boyutuna ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, "Özellikle kadınları ve çocukları öldürmeyi hedeflediklerini çağdaş dünyaya, etmekten çekinmeden çağ dışı zihniyetin soykırımı karşısında başta BM olmak üzere sözde güvenliği sağlamakla yükümlü birçok uluslararası organizasyonun umursamazlığı suç ortaklığına varmıştır" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 2 Üniversiteden İsrail Saldırılarına Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement