Yeni AB ve Kalkınma Bakanı Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Yeni AB ve Kalkınma Bakanı Belli Oldu

İstifa eden iki HDP'li bakanın yerine yapılan görevlendirmeler belli oldu. Avrupa Birliği Bakanlığı'na Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığı'na Cüneyd Düzyol getirildi.

22.09.2015 21:02  Güncelleme: 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li bakanların istifasıyla boşalan AB ve Kalkınma bakanlıklarına atama yapıldı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Avrupa Birliği Bakanlığı'na Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığı'na M. Cüneyd Düzyol getirilmişlerdir" denildi. 9 yıldır Today's Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapan Dedeoğlu, Galatasaray Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler eğitimi veriyor. Cüneyd Düzyol ise yaklaşık iki yıldır Kalkınma Bakanlığı'nda müsteşar olarak görev yapıyordu.

2 BAKAN İSTİFA ETTİ

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, bugün yapılan Bakanlar Kurulu'nda istifalarını sundu. Başbakan Davutoğlu da istifaları kabul etti. HDP'li Bakanlar, yaptıkları basın açıklamasında istifa etmelerine gerekçe olarak "savaşın tırmandırılması" ve "''Fiilen görevi yürütmekteki zorluklardan" dolayı istifa ettiklerini açıkladı.

YENİ BAKANLAR

İki bakanın istifasından tam 5 saat sonra yeni atamalar yapıldı. Başbakanlık internet sitesinden yapılan açıklamada, "Anayasa gereği görevde bulunan seçim hükümetinde iki bakanın istifası sonrası Avrupa Birliği Bakanlığı'na Sayın Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığı'na Sayın M. Cüneyd Düzyol getirilmişlerdir." denildi.

BERİL DEDEOĞLU KİMDİR?

H. Beril Dedeoğlu (d. 1961, Ankara), Avrupa Birliği Bakanı. Öğretim üyesi, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı. Özellikle Avrupa Birliği, Türkiye'nin dış politikası ile uluslararası güvenlik konularında çalışmaktadır.

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Akademik kariyerine aynı kurumda, Prof. Dr. Esat Çam'ın asistanı olarak başlamıştır. 1995 yılından bu yana Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde görev yapmaktadır. 1999 yılında doçent, 2005 yılında profesör olmuştur. Bir dönem Kadir Has Üniversitesi'nde de ders vermiştir. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi ve Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde de ders vermektedir.

Çok sayıda bilimsel makalesi ve kitabı bulunan Beril Dedeoğlu, Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinde pek çok uluslararası politika yorumlarına imza atmıştır ve halen Star ve Today's Zaman gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Bir dönem Agos Gazetesi'nde de köşe yazıları yayınlanmıştır. Dedeoğlu, Kanal 24, Samanyolu Haber ve TRT Haber'de yayınlanan bir takım haber programlarına da katkıda bulunmuştur. 6 Şubat 2012 tarihinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dört yıl için YÖK üyeliğine atanmıştır. Dedeoğlu, çözüm sürecinin bir parçası olarak oluşturulan "âkil insanlar" panelinin üyesi sıfatıyla, 2013 yılının ilk yarısında İç Anadolu Bölgesi'nde çok sayıda konferans ve ziyaret gerçekleştirmiştir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Altan Gümüş'ün kızı olan Hatice Beril Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesidir.

22 Eylül 2015 tarihinde geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olmuştur.

CÜNEYD DÜZYOL KİMDİR?

1964 yılında İzmir'de doğdu. 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, inşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre özel sektörde tasarım mühendisi olarak çalıştıktan sonra aynı yıl içinde DPT'de göreve başladı. 1989 yılında Uzman Yardımcısı oldu.

1992 yılında İngiltere'de University of East Anglia'da Kalkınma Ekonomisi üzerine diploma çalışmasını tamamladıktan sonra 1993 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. 1995-1996 döneminde A.B.D.'de University of Illinois at Urbana-Champaign'de ekonomi dalında yüksek lisans derecesini aldı.

1996 yılı başından itibaren İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü, Proje, Yatırımları Değerlendirme ve Analiz Dairesi Başkanlığında uzman eğitmen olarak görevine devam etti. 1999 yılında aynı daireye başkan olarak atandı ve bu görevini 2002 yılı sonuna kadar sürdürdü. 2003-2009 yılları arasında iktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü yaptı. 2009 yılı Eylül ayında Müsteşar Yardımcılığına atandı. 2014 yılı Ekim ayında Müsteşar Vekilliği görevini yürüttü. 2 Aralık 2014 tarihinde Müsteşarlık görevine atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yeni AB ve Kalkınma Bakanı Belli Oldu

Son Dakika Güncel Yeni AB ve Kalkınma Bakanı Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (111)

  • xxxxx?????: gün gelecek herkes HDP li olacak 20 66 Yanıtla TABİ CAANIIIMM: EVET MUHALİF OLANLARI SOYKIRIM YAPINCA GERİ KALAN HERKES HDP LİLERDEN OLUŞACAK ZATEN DEMEK İSTİYORSUN HERHALDE. EEE SİZİN GİBİ IRKÇI FAŞİSTLERE DE BU YAKIŞIR. 1 1
  • pervari: kahrolsun ataist hdp 14 69 Yanıtla
  • once vatan: kahrolsun hdp 48 24 Yanıtla önce insan: sen adam olmazsın 2 7
  • Ümraniyeli: En iyi parti ak parti 40 19 Yanıtla
  • oylarrr Hdp ,yeee: bunlara terörist diyen terörist oğlu teröristirrr yaşa Hdp 23 35 Yanıtla
  • fırtına poyraz x: türkiye sevdalısı ak parti gerisi yalan hikaye 36 20 Yanıtla
  • emre istanbul: Halkin hukumetinde pkk lilarin isi olamaz di zaten 32 18 Yanıtla
  • şikeci fener: bu utanç akpye yeter 24 25 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement