20 Bin Lira Bulunursa Direnlerden Kurtulacak - Son Dakika
Güncel

20 Bin Lira Bulunursa Direnlerden Kurtulacak

20 Bin Lira Bulunursa Direnlerden Kurtulacak

Bursa'da, kardeşinden nakledilen karaciğerle siroz hastalığından kurtulan 45 yaşındaki Ahıskalı Gülnara Vıssarıyeva, sağlığına tam olarak kavuşması için vücudunun dışında bulunan direnlerin karnına yerleştirilmesi gerekiyor.

21.06.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, kardeşinden nakledilen karaciğerle siroz hastalığından kurtulan 45 yaşındaki Ahıskalı Gülnara Vıssarıyeva, sağlığına tam olarak kavuşması için vücudunun dışında bulunan direnlerin karnına yerleştirilmesi gerekiyor. Gerekli olan 20 bin lirayı bulamadığı için bu ameliyatı yaptıramayan Vıssarıyeva, "Sosyal güvencemiz olmadığı için bu zamana kadar 130 bin lira harcadık. Şu anda hastaneye olan borcumuz ve yapılacak son ameliyat için 20 bin lira gerekiyor. Bulamadığımız için bunu gerçekleştiremiyoruz. Çok korkuyorum" dedi.

Kazakistan'da yaşayan Gülnara Vıssarıyeva, siroza yakalanınca geçen yıl kamyon şoförü olarak çalışan eşi Dilşad ve çocukları 22 yaşındaki Enver ve 20 yaşındaki Altun ile kız kardeşi Gülşan Kitiyadze'nin yaşadığı Bursa'ya geldi. Rahatsızlığı giderek ilerleyen Vıssarıyaeva, sağlığına kavuşması için dokuları tutan kardeşinden kendisine karaciğer nakli yapılacağı için sevindi. Sosyal güvencesi bulunmayan Vıssarıyeva, Kazakistan'a giden eşinin buradaki ev ve arazilerini satarak Bursa'daki özel bir hastanede ameliyat olmak istedi. Burada kendisine verilen rakamları yüksek bulan Vıssarıyeva daha sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek karaciğer naklini burada gerçekleştirdi. Başarılı bir operasyondan sonra Gülnara Vıssarıeva, hastaneye olan yaklaşık 10 bin lira borcuna karşılık senet imzaladıktan sonra taburcu edildi. Gülnara Vıssarıyeva'nın dışarıda bulunan direnlerini karnına yerleştirilmesi için ameliyat olması gerekiyor.

Yaşamını dışarıda bulunan direnler ile sürdüren Gülnara Vıssarıyeva, "Hastaneye borcumun ödemesi ve ameliyat parası için sadece 20 bin liraya ihtiyacım var. Bu parayı bulamadığım için hayatımı bu şekilde sürdürüyorum. Yanımdan geçen insanların bana çarpmasından canımı acıtmasından çok korkuyorum. Nereye kadar bu şekilde yaşayacağım bilmiyorum. Oğlum sigortalı bir işte çalışıyor. Benim rahatsızlığım oğlumun sigortalı oluşundan sonra değil de kronik olduğu için kabul etmiyor. Ortada kaldık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 20 Bin Lira Bulunursa Direnlerden Kurtulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement