20. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

20. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali

20. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali

Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen 20. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi.

08.06.2014 15:10  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen 20. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi.

Festivale, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, bazı ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Ayder Yaylası'nın turizmini daha da geliştireceklerini belirterek, "Burada bir kültürü yaşatmaya çalışıyorlar. Buraya yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin gelmesi için çalışacağız. Festivaller bu bölgenin tanıtımı için önemli bir faktör. Artık bu tür festivallerle burası daha da uluslararası bir boyut kazanacak" dedi.

Ayder Yaylası'nda deste, ayak, küçük orta, büyük orta ve baş kategorilerinde yapılan güreşlere Rize'nin ilçeleri ile Artvin'in Yusufeli ve Murgul ilçelerinden 55 boğa katıldı.

- Kaydını dondurdu boğasını yetiştirdi

Katılımcılardan Serpil Şahinkovan Karadeniz Teknik Üniversitesi Ekonometri Bölümünü kazanmasına rağmen kaydını dondurarak "Altın" adını verdiği boğasını küçük orta boy kategorisinde güreşlere hazırladı. Serpil Şahinkovan, alana getirdiği boğası güreşmeden alandan ayrılınca göz yaşlarını tutamadı.

Annesi Gülsüm Şahinkovan, gazetecilere yaptığı açıklamada kızının boğayı çok sevdiğini belirterek, "Bu boğa için okulunu bile durdurmuştu. Bir yıl boyunca güreşlere hazırladı ama boğa güreşmeyince çok üzüldü. Artık önümüzdeki sene okuluna gidecek ve eğitimini tamamlayacak" dedi.

Nurten Yakut ise boğasının güreşmemesi üzerine boğayı daha beslemeyeceğini söyleyerek, "Son üç yıldır güreşlere katılıyor. Bir birinciliği ve bir de ikinciliği var. Bugün niye güreşmediği anlayamadım boğayı daha beslemeyeceğim" diye konuştu.

Güreşlerde dereceye giren boğaların sahiplerine toplam 35 bin lira ödül dağıtıldı ve çeşitli hediyeler verildi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 20. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement