20'nci Yıla Özel İsmek Genel Sergisi Feshane'de Açıldı - Son Dakika
Güncel

20'nci Yıla Özel İsmek Genel Sergisi Feshane'de Açıldı

İSMEK, 20’nci Yıl Genel Sergi ve Festivali İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

18.05.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSMEK, 20'nci Yıl Genel Sergi ve Festivali İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşma yapan Başkan Topbaş, "20 yıl içerisine 2 milyon 336 bin insanımıza İSMEK'te eğitim verdik" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi'nde (İSMEK) eğitim gören 236 bin öğrencinin 'Bahar' temasıyla oluşturduğu eserlerin sergilendiği İSMEK 20 Yıl Genel Sergi ve Festivali düzenlenen törenle hizmete açıldı. 31 Mayıs'a kadar devam edecek olan serginin açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş'ın yanı sıra Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda İSMEK'te eğitim gören kursiyer katıldı. Açılış töreninde İSMEK kursiyerlerinin sergilediği yöresel halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinlikler vatandaşlardan büyük beğeni topladı. İSMEK'te eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler sertifikalarını Başkan Topbaş'ın elinden aldı. Sertifika töreninin ardından protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesi kesilirken, İSMEK öğretmenlerinden oluşan sanatkarlar ise mini bir konser verdi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER SERGİLENDİ

20'nci yıl coşkusunun yaşandığı İSMEK Genel Sergi ve Festivali'nde İSMEK öğrencilerinin bir yıl boyunca edindikleri bilgi ve becerileriyle ürettiği birbirinden güzel, binlerce eser yer alıyor. Türk İslam sanatlarından kuyumculuğa, el sanatlarından yiyecek hizmetlerine, ahşap teknolojilerinden giyim ve üretim teknolojilerine kadar pek çok alandaki stantlarıyla her sene İstanbulluların büyük ilgisini toplayan serginin, bu yıl da yüzbinlerce insan tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Tema olarak baharı konu alan sergide, ziyaretçiler her stantta ayrı bir dünyaya karşılaşıyor. Bir stantta masal kahramanlarının büyülü dünyasına dalarken bir başka stantta Osmanlı'nı ihtişamlı sarayına, Topkapı Sarayı'na İSMEK öğrencilerinin eserleri eşliğinde konuk olabiliyor.

"20 YILDA 2 MİLYON 336 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERDİK"

İSMEK 20'nci Yıl Genel Sergi ve Festivali'nin açılışında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bugün anlamlı bir buluşma esasında 20'yılı geride bırakmışız. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı vizyon bu gün bir çınara dönüştü. Sadece Türkiye'de değil yurtdışında da takip edilen ve model alınan bir kurum haline geldi. Bu yıl itibariyle 236 bin öğrenci mezun oldu. Bu rakam 20 yıl içerisinde 2 milyon 336 bin vatandaşımızı mezun etmişiz, bu kurumda vatandaşlarımıza hizmet vermişiz" dedi.

İSMEK 20'NCİ YIL SERGİSİNE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

İSMEK 20'nci Yıl Genel Sergi ve Festivali'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılış töreni sonrasında Feshane'ye girme çalışan vatandaşlar izdiham oluşturdu. Sergiyi gezen vatandaşlar eserlerin nasıl yapıldığı hakkında ustalarından bilgiler aldı. İSMEK kurslarında eğitim gören ve açılış gününde sergiyi gezmeye gelen Swetlana Derin, "İki senedir İSMEK kurslarında eğitim alıyorum. Çini boyama ve resim alanında eğitimler aldım. Kocamın da sergide çok güzel eserleri var. Buraya gelmeyen herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

Yoğun bir katılıma rağmen sergiyi açılış gününde ziyaret eden Reyhan Can ise, "Bütün el işlerini beğendim. Eserlerin hakkında bilgiler alamadım çünkü, burası çok kalabalık" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 20'nci Yıla Özel İsmek Genel Sergisi Feshane'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement