20. Saraybosna Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

20. Saraybosna Film Festivali

20. Saraybosna Film Festivali

Oyuncu Halit Ergenç, 20. Saraybosna Film Festivali'nin ''özel konuğu'' olarak geldiği Saraybosna'da, kırmızı halıda hayranlarını selamladı.

19.08.2014 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna'da yaşanan savaşın izlerini silmek ve Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın adresi yapmak amacıyla organize edilen 20. Saraybosna Film Festivali, beşinci gününde ünlü santçıları ağırlamaya devam ediyor.

"Muhteşem Yüzyıl" dizisi ile Bosna Hersek'te geniş hayran kitlesi bulunan tiyatro ve sinema oyuncusu Halit Ergenç, 20. Saraybosna Film Festivali'nin "özel konuğu" olarak geldiği Saraybosna'da, kırmızı halıda hayranlarını selamladı.

Ulusal Tiyatro binasının önünde hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Ergenç, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, karşılaştığı ilgiden dolayı şaşkın olduğunu söyledi. Saraybosna'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ve Saraybosna Film Festivali'ne ilk kez katıldığını kaydeden Ergenç, Saraybosnalıların kendisini büyük bir misafirpervelikle konuk ettiğini ifade etti.

Ergenç'i görmek için Ulusal Tiyatro binasının önündeki alanı dolduran Saraybosnalılar, "Süleyman" tezahüratı yaptı.

Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu'nun "Paramparça Aşklar ve Köpekler" filminin gösterimi ile 15 Ağustos'ta başlayan festival, Güney Koreli Bong Joon-ho'nun yönettiği "Snowpiercer" filmiyle 23 Ağustos'ta sona erecek.

Obala Art Centar Derneği tarafından, 1992-1995 yılları arasında kuşatma altında olan Saraybosna'daki sivil toplumun yeniden yapılandırılmasına katkıda bulunmak amacıyla ilk kez 1995'te düzenlenen Saraybosna Film Festivali, 20 yıllık tarihinde Angelina Jolie, Brad Pitt, Emile Hirsch, Orlando Bloom, Daniel Craig, Morgan Feeeman, Darren Aronofsky, Kevin Spacey, Eric Cantona, Bono Vox Gerard Depardieu, John Malkovich ve Danny Glover gibi birçok dünyaca ünlü isimleri ağırladı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 20. Saraybosna Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement