20 Temmuz Barış Harekatı'nın 42. Yıldönümü KKTC'de Törenlerle Kutlanacak - Son Dakika
Dünya

20 Temmuz Barış Harekatı'nın 42. Yıldönümü KKTC'de Törenlerle Kutlanacak

20 Temmuz Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü KKTC’de tüm ilçelerde düzenlenecek törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

14.07.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 Temmuz Barış Harekatı'nın 42. yıldönümü KKTC'de tüm ilçelerde düzenlenecek törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

"20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" dolayısıyla başta başkent Lefkoşa olmak üzere Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde kutlama törenleri düzenlenecek. Kutlamalar çerçevesinde şehitler anılacak, şiirler okunup, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Törenler çerçevesinde Türk Yıldızları gösteri yapacak, kutlamalar çerçevesinde Türkiye'den adaya gelecek olan hücumbot ve denizaltılar ziyarete açılacak. Başkent Lefkoşa'daki tören, Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek. Törende, çelenkler anıta sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, anıt özel defterinin imzalanması ile tamamlanacak. Ardından Dr. Küçük Bulvarı'ndaki tören alanında da resmigeçit töreni yer alacak. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı 20 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanlığı bahçesinde bir kutlama resepsiyonu verecek.

20 Temmuz için Girne'de de iki ayrı tören düzenlenecek. Alsancak'ta Yavuz Çıkartma Plajı'nda düzenlenecek ilk törende denize çelenkler bırakılacak, 21 pare top atışı yapılacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Türkiye Aydıncık'tan KKTC Yelken Motor Kürek Federasyonu tarafından getirilen bayrakların adaya çıkartılması ile sürecek tören, İstiklal Marşı'nın okunması, meşalelerin yakılması, adadaki meşaleden alınan ateşin karaya çıkartılması, meşalenin Lefkoşa'ya götürülmek üzere öğrenciler tarafından teslim alınması ve Karaoğlanoğlu Şehitliği ziyareti ile tamamlanacak. Girne Atatürk Anıtı önündeki tören ise 16.00'da başlayacak. Tören, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunması, askeri birlikler, okullar ve halkın bayramının kutlanması, konuşmalar, şiirler ve resmigeçit ile son bulacak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Gazimağusa'da iki ayrı tören düzenlenecek. Zafer Anıtı önünde düzenlenecek ilk tören, anıta çelenklerin sunulması ve saygı duruşuyla İstiklal Marşı'nın ardından tören tamamlanacak. Polat Paşa Bulvarı'nda yapılacak ikinci tören kaymakam, komutan ve belediye başkanının askeri birlikler ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. Tören, İstiklal Marşı'nın okunması, konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından tören geçişi ile sona erecek.

Törenler Güzelyurt, Lefke, İskele ve bazı ilçelerde de yapılacak

Güzelyurt'taki tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören birliklerinin denetlenmesiyle sürecek. Tören konuşmalar, şiirler, halk oyunları gösterisi ve geçit töreniyle tamamlanacak. Lefke Şehitliği'ndeki tören ise sabah saatlerinde çelenklerin şehitliğe sunulması, saygı duruşu saygı atışı ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Daha sonra tören birlikleri denetlenecek, konuşma ve şiirlerin ardından folklor gösterisi, geçit töreni ve tebrik kabulü ile son bulacak.

İskele'deki tören Ecevit Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve tören birlikleri ile halkın bayramının kutlanması ile başlayacak olan tören konuşmalar, şiirler, folklor gösterisi, horon gösterisi ve tören geçişiyle tamamlanacak. Törenin ardından izaz ikram yapılacak. Akdoğan'da düzenlenecek kutlama programı saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konması ile başlayacak. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir öğrencinin okuyacağı şiirle tamamlanacak.

Geçitkale'deki çelenklerin konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan tören şiirlerin okunmasının ardından sona erecek.

Türk yıldızları gösteri yapacak, gemiler ziyarete açılacak

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nda bu yıl da Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları Girne Atatürk Anıtı üzerinde hava gösterisi gerçekleştirilecek. Kutlamalar çerçevesinde adaya gelecek Türk Deniz Kuvvetleri'nin TCG Gaziantep Fırkateyni Girne açıklarında, TCG Kılıç Hücumbotu ve TCG Burak Reis Denizaltısı ise Girne Turizm Limanı'nda 20 Temmuz Çarşamba günü, belirli saatler arasında halkın ziyaretine açılacak.

Rekor denemesi

Guiness Rekorlar Kitabı'na giren ilk ve tek Türk sualtı sporcusu Cem Karabay'ın bugün başlayan yeni dünya rekoru denemesinin de 20 Temmuz Çarşamba günü saat 01.00'de tamamlanması bekleniyor. Yaklaşık 6 gün su altında kalacak Karabay oksijen, su ve yemek dahil her türlü ihtiyacını denizin altında karşılayacak ve kendine ait 72 saat olan su altında kalma dünya rekorunu 142 saat ile kırmaya çalışacak. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 42. Yıldönümü KKTC'de Törenlerle Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement