20 Usta Yazar Malatya'ya Geliyor - Son Dakika
Yerel

20 Usta Yazar Malatya'ya Geliyor

20 Usta Yazar Malatya\'ya Geliyor

Bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Malatya Deniz Kitapevleri Kitap Festivali 14 Şubat Cuma günü kapılarını açıyor.

12.02.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Malatya Deniz Kitapevleri Kitap Festivali 14 Şubat Cuma günü kapılarını açıyor. 10 gün sürecek olan festival süresinde bir birinden değerli yazarlar Malatyalılarla buluşacak.

Hanem Otel'de basın açıklaması yapan Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, " Doğu Anadolu Bölgesi'nin en kapsamlı kitap kırtasiye mağazalar zincirine sahip olan Deniz Kitapevleri'nin kültürel etkinlikleri kapsamında geçen yıl ilki düzenlenen kitap festivalinin bu yıl ikincisi Malatyalı kitapseverlerle buluşacak. 14-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde Türk Edebiyatı'nın 20 ünlü ismi okurlarıyla bir araya gelecek. Malatyalıların kitaba doyacağı festivalin açılış gününde Sinan Yağmur, Uğur Babat ve Nurdan Damla, Kaan Murat Yanık okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzalayacaklar. Festivalin ikinci günü olan 15 Şubat'ta Senai Demirci, Mustafa Armağan ve Muhsin Kızılkaya, 16 Şubat'ta Ahmet Turgut ve Erdal Demirkıran, 18 Şubat'ta ise Abdurrahman Dilipak Malatya'da okurlarıyla buluşacak. 19 Şubat'ta ise Sunay Akın, 20 Şubat'ta Oğuz Saygın, Tuncel Altınköprü ve Melih Tuğtag, 21 Şubat'ta Tarık Tufan ve Selahattin Yusuf, 22 Şubat'ta Turgay Güler ve Pucca festivalin son günü ise Talha Bora Öge ile İlber Ortaylı Deniz Kitapevlerinde Malatyalı okur severlerle bir araya gelecek" ifadelerini kullandı.

Tüm kitapseverleri 10 gün sürecek bu etkinliğe davet eden Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, bu yıl ikincisini düzenlemekten büyük mutluluk duydukları 2.Deniz Kitap Festivali'nin artık geleneksel bir festival haline geldiğini ifade etti.

Bu yıl festivalin ana temasının 'Doğudan Batıya Uzanan Köprü: Kitap' olduğunu belirten Özdemir, 14 Şubat günü kapılarını açacak olan festivale tüm Malatyalıları davet etti.

Bu yıl açılış günü kitapseverlere özel sürprizlerinde olacağını dile getiren Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, 20 ünlü yazarın 10 gün boyunda Malatya'da okurları ile buluşup kitaplarını imzalatacaklarını söyledi.

Özdemir, ayrıca 2. Deniz Kitap Festivali'nin açılış günü festivalin genç yazar onur konuğu olarak da Kaan Murat Yanık'ın saat 13.00'da kitapseverler ile buluşacağını söyledi.

FESTİVAL ARTIK BİR MALATYA ORGANİZASYONU

Deniz Kitap Festivalinin artık Malatya'nın bir etkinliği olduğunu ifade eden Özdemir, "Deniz Kitap Festivali, Deniz Kitapevi organizasyonu olmaktan çıktı. Bu festival artık Malatya'nın bir organizasyonu oldu. Malatya'da iki festival vardı, bunlardan biri film festivali diğeri ise kayısı festivaliydi. Deniz Kitap Festivali de artık Malatya'mızın üçüncü festivali oldu. Bizler bu festival ve etkinliklerin devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

İLK YIL 70 BİN KİTAPSEVERİ AĞIRLADI

Deniz Kitap Festivali'nin ilkinde katılan yazarlara ilginin büyük olduğunu belirten Özdemir, geçen yıl ilkini düzenledikleri festival boyunca 70 bin kitapseveri ağırladıklarını ve bu yılda festivale olan ilginin daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Bu yıl festivale katılacak yazarların da önceden yapılan geniş istişareler sonucu belirlendiğini dile getiren Mesut Özdemir, "Gelecek isimler tek ağızdan çıkan isimler değil. Hangi yapı içinde kimler kimleri temsil edebilir, popüler kültür noktasında beklentiler nelerdir bunların hepsini karşılamak mahiyetinde hazırlanan bir listedir" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 20 Usta Yazar Malatya'ya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement