20 Yıl Sonra Hakim Karşısına Çıkan Sabancı Suikastı Sanığı Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

20 Yıl Sonra Hakim Karşısına Çıkan Sabancı Suikastı Sanığı Tutuklandı

Sabancı suikastı davası faili terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

04.02.2016 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı suikastı davası faili terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. İddianame okunmadan savunma yapmayacağını söyleyen Akkol, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yunanistan'dan eylem yapmak için geldikleri Türkiye'de yakalanan DHKP-C'li teröristler İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, sabaha karşı Aydın'dan İstanbul'a sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Akkol ve Adıyaman, daha sonra adliyeye sevk edildi. İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Burada Sabancı suikastı davasının görüldüğü İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Akkol için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Adliye çevresinin yanı sıra duruşmanın bulunduğu katta özel güvenlik ve polis ekiplerinin yoğun önem aldıkları görüldü. Çok sayıda polisin duruşma salonunda olduğu görülürken, bir özel harekat polisinin de kar maskeli bir şekilde salonda Akkol'a yakın bir yerde durduğu gözlendi. Duruşmada Akkol ile avukatları Şükriye Erden ve Özgür Yılmaz hazır bulundu.

Yaklaşık 20 yıl sonra hakim karşına çıkan Akkol'un ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinde sabıkasız olduğunu ifade eden Akkol, çalışmadığını ve bekar olduğunu belirtti. Kimlik tespitinin ardından Akkol'un avukatlarından Özgür Yılmaz söz alarak, müvekkilinin iddianameyi okumadığını söyledi. Kendilerinin de henüz vekalet çıkartamadıklarını ve iddianameyi okumadıklarını belirten avukat Yılmaz, "İddianame müvekkilime tebliğ edilsin" dedi.

Bunun üzerine söz alan Akkol ise, "İddianameyi istiyorum. İddianameyi okuyamadım. Tarafıma verilsin, iddianameyi okuduktan sonra savunmamı yapacağım" diye konuştu.

Görüşü sorulan duruşma savcısı, "Sanığın üzerine atılı suç ve delil mahiyetine göre tutuklanmasına karar verilsin" dedi.

"HAPİSHANELERDE İNFAZ EDİLECEĞİM, KATLEDİLECEĞİM SÖYLENİYOR"

Savcının talebi üzerine yeniden söz alan Akkol, "Beni sürükleyerek getirdiler. 3 gündür yollardayım. Adaletin zerresi yok bu topraklarda. Anaların kaldırımlarda çürümeye terk edildiği bu topraklarda adalet bir gün hesap soracaktır. 3 gündür dolaylı yollardan hapishanelerde infaz edileceğim, katledileceğim söyleniyor. Oysa ben neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Akkol'a isnat edilen suçun delil durumu, uzun süredir yargılanmadan kaçması, adli kontrol kararlarının yetersiz kalacağı dikkate alınarak tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, bu kararla birlikte Akkol hakkında daha önce verilen yakalama kararının da kaldırılmasına hükmetti.

Akkol ile birilikte adliyeye sevk edilen Fadik Adıyaman ise, infaz savcılığına çıkarıldı. Fadik Adıyaman'ın kimlik tespitinin ardından "terör örgütü üyesi olmak" suçundan kesinleşmiş cezası yüzüne okundu. Tutuklanan Adıyaman'ın Bakırköy Kadın Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 20 Yıl Sonra Hakim Karşısına Çıkan Sabancı Suikastı Sanığı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi
    13:07 Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, 195 şehit için mevlit programı düzenledi

    Kırşehir Şehit Aileleri Derneği, Şehitler Haftası kapsamında 195 şehit için mevlit programı düzenledi. Dernek binasında yapılan programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilere de şifa diledi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi
    13:06 Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Yozgat Valiliği, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda Yozgat'ın Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerine bağlı bazı köylerde hasar oluştuğunu bildirdi. Can kaybı ve yaralanan olmaması sevindirici olarak değerlendirildi. Okullar tatil edildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı
    13:05 Serdivan'da kaydedilen uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir evde kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan 2 kadın da polis tarafından yakalandı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı ancak adli işlemleri devam ediyor.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.


Advertisement