20 Yıllık Cinayette İlk Duruşmada Beraat - Son Dakika
Güncel

20 Yıllık Cinayette İlk Duruşmada Beraat

20 Yıllık Cinayette İlk Duruşmada Beraat

Konya'da 20 yıl önce kaybolan ve 1 yıl önce öldürülüp atıldığı kuyudan kemikleri çıkartılan şahsın cinayet şüphelileri baba ve iki oğlu, hakim karşısına çıktıkları ilk duruşmada delil ve şüphe yetersizliğinden beraat etti.

28.02.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 20 yıl önce kaybolan ve 1 yıl önce öldürülüp atıldığı kuyudan kemikleri çıkartılan şahsın cinayet şüphelileri baba ve iki oğlu, hakim karşısına çıktıkları ilk duruşmada delil ve şüphe yetersizliğinden beraat etti.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasının duruşmasına tutuklu sanıklar A.U. (80), oğulları M.U. (43) ve L.U. (50) ile öldürülen Musa Bakraç'ın yakınları ve sanık avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında yargılamanın son aşamasına gelindiğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaa istedi. Savcı mütalaasında, maktulün yakınlarından birini telefonla arayan kişinin cinayeti sanıkların işlediğini söylediğini belirterek, "Musa Bakraç ile sanık A.U'nun kızının gönül ilişkisi olduğu yönünde dedikodular çıkmış. Sanıkların telefon konuşmaları dinlenmeye başlanmış. Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, olayın üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçmiş. Bu süre zarfında söz konusu iddialar hiç dile getirilmemiş. 20 yıl sonra bazı iddialar dile getiriliyor. Telefon görüşmelerinde herhangi bir delil tespit edilemediği, tahmin üzerine yapılan fikri yürütmeler doğrultusunda verilen ifadelerin karar esas alınamayacağı, sanıkların müspet adam öldürme suçunu işlediklerine dair her türlü şüpheden somut delil elde edilemediğinden bütün sanıkların ayrı ayrı beraatlarına ve tahliyelerine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyetinin karar öncesi son sözlerini sorduğu sanıklar, suçsuz olduklarını söyledi. Mahkeme, yeterli delil elde edilemediğinden "tasarlayarak adam öldürme" suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanıkların beraatine karar verdi. Heyet ayrıca, Musa Bakraç'ın öldürülmesiyle ilgili çalışma yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi.

12 Eylül 1993 tarihinde Kadınhahı ilçesi Kolukısa beldesinde kaybolan Musa Bakraç için Konya İl Jandarma Komutanlığı ve Kadınhanı Cumhuriyet Savcılığı dosya açtı. Jandarmanın yaptığı çalışmada Bakraç'ın kaybolduğu gün gittiği yerde çok sayıda kuyu tespit etti. Kuyuları tek tek kontrol eden jandarma ekipleri, kuyulardan birinde 11 metre derinlikte insana ait kemikler ile kıyafet, tüfek ve tarak buldu. Jandarma, Bakraç'ın yakın arkadaşı Hacı Uysal'ın da yakın tarihlerde kaybolduğu düşüncesi ile DNA testi yapılmasını istedi. Bakraç'ın 10 yıl önce ölen babasının mezarı açılarak DNA için örnek alındı. Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen kemiklerin Bakraç'a ait olduğu kesinlik kazandı. Raporda, Musa Bakraç'ın karın bölgesinden ateşli silahla vurulması sonucu öldürüldüğünün ortaya çıktığı öğrenildi. Bakraç'ın kemikleri, kılınan cenaze namazının ardından kaybolduktan 20 yıl sonra belde mezarlığında toprağa verildi. Zaman aşımı nedeniyle dosyanın kapanmasına 1 gün kala, 10 Ekim 2013'te gözaltına alınan A.U. ile oğulları L.U. ve M.U. tutuklandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 20 Yıllık Cinayette İlk Duruşmada Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement