200 Kadın Girişimcisi 10. b-fit Franchise Kongresi'nde Bir Arada - Son Dakika
Güncel

200 Kadın Girişimcisi 10. b-fit Franchise Kongresi'nde Bir Arada

Kuruluşundan bugüne ülke genelinde franchise sistemiyle hızla yaygınlaşarak büyüyen kadınların spor ve yaşam merkezi b-fit, 2016 yılında 10. Franchise Kongresi'ni 'İçe Bakış' temasıyla düzenliyor.

26.08.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuruluşunun 10. yılında Türkiye'nin 8. büyük franchise markası konumuna ulaşarak Türkiye genelinde 51 şehirde 200 spor ve yaşam merkezine ulaşan b-fit, 10. Franchise Kongresi'ni 2-4 Eylül 2016 tarihleri arasında 'içe bakış' temasıyla Silence Hotel'de düzenliyor.

2-4 Eylül 2016 tarihlerinde Silence Hotel'de gerçekleştirilecek buluşmada spritüel bakış açısı öne çıkarılarak girişimcilerin kendilerini aydınlık ve karanlık yönleriyle kabullenmeleri, kişiliklerini tüm yönleriyle doğru tanımalarına vurgu yapılacak.

Uzman konuşmacılar kongrede

10. b-fit Franchise Kongresi konuşmacıları arasında yer alan Doç.Dr Itır Erhart, kongrede 2 Eylül Cuma günü toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerine konuşurken, Adım Adım sivil toplum oluşumu İcra Kurulundan Nihan Çoban, Adım Adım'ın tarihçesi ve misyonundan bahsedecek.

Dünya otoritelerince 'mantra müziğinin cennetten gelen sesi' olarak tanımlanan performans sanatçısı Seda Bağcan, 3 Eylül Cumartesi günü performans sergileyecek. Seda Bağcan'ın performansının ardından Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetim Uzmanı Yelda İpekli, "Kişisel İmaj/Stil" üzerine konuşacak. Akademisyen/ Wellness Uzmanı Rıdvan Kır'ın konuşmasının akabinde, enerji tekniklerini modern tıp bilgisiyle sentezleyen yazar Metin Hara, Stres algısı ve Yönetimi, Beyin Dalgaları Arası Seyahat, Sufi Nefesi, Düşünce Gücünü etkinleştirmek, Etki Alanına Odaklaşmak, Kişisel Enerjiyi Yükselterek Değişime Uyum Sağlamak ile ilgili bir sunum yapacak.

Kongrenin üçüncü gününde ise Türkiye'de 'Squat Girl' olarak tanınan instagram fenomeni ve Fitness Bloggerı Doris Hofer, spor ve bloggerlık konusunu mercek altına alacak. Doris Hofer, Spor, Blogger konularının yanı sıra uygulamalı spor da yaptıracak.

Türkiye'nin ilk sosyal girişimcilik başarısı

Kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınlara istihdam yaratmak yoluyla kadının ekonomik ve sosyal hayattaki gücünü artırmayı hedefleyen b-fit, sadece kadın girişimcilere franchising veriyor. Kadınların sahip olduğu işletmelerde kadın üyelerin daha rahat hareket edebilmeleri nedeniyle b-fit spor merkezleri çok daha fazla sayıda kadının katılımını sağlamayı da başarıyor.

Türkiye genelinde 51 şehirde yer alan 200 b-fit merkezi, 250 girişimci kadın tarafından yönetiliyor ve 550 kadına istihdam sağlıyor. 10 yılda Türkiye'nin 8. büyük franchise markası konumuna yükselme başarısını gösteren b-fit, sadece kadınlara girişimci olma fırsatı sunuyor ve halihazırda 400 bin aktif kadın üyeye düzenli spor yapma imkanı sağlıyor. b-fit, Türkiye'nin ilk sosyal girişimi olarak 10 yılda büyük bir başarıya imza atmış bulunuyor.

b-fit spor ve yaşam merkezinin kurucusu Bedriye Hülya, Türkiye'de b-fit dışında sadece kadınlara franchise veren başka bir iş modelinin bulunmadığını kaydederek, hedeflerinin iş modelini farklı projelerle geliştirmek olduğunu belirtiyor. Hülya, 10. b-fit Franchise Kongresi'nin bu hedefe yönelik büyük bir adım olacağının altını çiziyor.

Geniş sponsorluk desteğiyle düzenlenen 10. b-fit Franchise Kongresi'nin sponsorları arasında Goldmaster, Batik, P&G, Otacı, Doğadan, Ali Muhiddin Hacı Bekir, Academic Hospital, Melissima, Doğaevinizde.com, Tan Sanat Evi gibi kurum ve markalar yer alıyor.

b-fit - b-fit, 2006 yılında 6 kadının her yaş ve gelir grubundan kadına spor yapma alışkanlığı kazandırarak daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamak amacıyla bir araya gelerek kuruldu. Türkiye'nin ilk ve en yaygın kadınlara özel spor ve yaşam merkezi olan b-fit, kadın girişimciliğini destekleyen, kadınlara istihdam sağlayan ve franchising (bayilik) sistemiyle Türkiye genelinde ve yurtdışında büyüyen bir organizasyondur. Türkiye'de kuruluş tarihi olan 2006 yılından bu yana çok hızlı bir büyüme gerçekleştiren, ülke genelinde 196 merkeze ve 400.000 üyeye ulaşan b-fit, 2009 yılında Endeavor Derneği tarafından "Yılın Girişimcisi", 2012 ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu "Yılın Kadın Girişimcisi", 2012 Sabancı Vakfı "Türkiye'nin Fark Yaratanı", 2013 Schwab Vakfı Türkiye Sosyal Girişimcisi, 2014 Ekonomist, Kagider ve Garanti Bankası "Kadın Sosyal Girişimcisi", 2015 Genç Türkiye Zirvesi Genç Türkiye Kategorisi "Girişimci Şirket Ödülü" ile başarısı tescillemiş bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 200 Kadın Girişimcisi 10. b-fit Franchise Kongresi'nde Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement