200 Kadın Hastaya Tek Doktor - Son Dakika
Güncel

200 Kadın Hastaya Tek Doktor

200 Kadın Hastaya Tek Doktor

Akçakale Devlet Hastanesi'nde tek kadın hastalıkları ve doğum uzmanıyla günde 200 hastaya bakılmaya çalışılıyor.

19.02.2015 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde de diğer ilçeler gibi sağlık konusunda sorun yaşamaya devam ediyor.

İlçede en önemli sorun aylardır devlet hastanesinde tek kadın doğum uzmanı ile günde yaklaşık 200 hastaya hizmet verilmeye çalışılması.

Suriyelilerin de başvurduğu hastane, gelen mülteci nüfusu ile birlikte yaklaşık 200 bin kişinin hastalandığında ilk başvurduğu tek hastane. En fazla ihtiyaç ise kadın hastalıkları ve doğum doktoruna oluyor. Hastane yönetiminin kadın hastalıkları ve doğum doktoru talep etmesine rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından ilçeye atama gerçekleştirilmedi.

Akçakale nüfusu gelen Suriyeli mültecilerle birlikte 200 bini buldu. Yoğun insan sayısı karşısında ilçede hizmet koşulları da ağırlaştı. Özellikle ilçede bulunan tek devlet hastanesi olan Akçakale Devlet Hastanesi, birçok konuda personel yetersiz olmasına rağmen hem ilçe halkına hem de Suriyeli mültecilere hizmet veremeye çalışıyor. Doğum oranının da diğer ilçelere oranla daha fazla olduğu ilçede en büyük ihtiyaç kadın hastalıkları ve doğum uzmanı konusunda. Akçakale Devlet Hastanesi'ne günde yaklaşık 200 kadın hasta başvuru yapıyor. Durumu acil ve ağır olanlar da dahil hastanede bulunan tek doktora ulaşma konusunda sıkıntı yaşıyor. Gelen hastalarını geri çevirmek istemeyen doktor ise yoğun bir mesai harcıyor ancak hastane yönetiminin aylardır talep etmesine rağmen Sağlık Bakanlığı'ndan ilçeye doktor atanmadığı için o da bırakıp gitmek istiyor. İstifa etmeyi de göze aldığı öğrenilen doktorun bu yoğunluk karşısında daha fazla dayanamayacağı belirtildi.

Hastane yetkilileri, tek kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile dört aydır bu durumu sürdürdüklerini, aralık ve şubat ayı atamalarında talep edilmelerine rağmen Sağlık Bakanlığı'nın atama yapmadığını, bu sebeple çoğu hastanenin Şanlıurfa kent merkezine gitmek zorunda kaldığını belirtti.

İlçe halkından ismini vermek istemeyen bazı vatandaşların iddiasına göre, doktor yetersizliği sebebiyle ilçede anne ve bebek ölümlerinin yaşandığı gibi bazı sağlık skandallarının meydana geldiği, bakanlığın da bu durumdan haberdar olduğu ancak ilçeyi kendi kaderine terk ettiği öğrenildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 200 Kadın Hastaya Tek Doktor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement