200 Yıllık Çınarı Koruyarak Yolu Genişlettiler - Son Dakika
Yerel

200 Yıllık Çınarı Koruyarak Yolu Genişlettiler

200 Yıllık Çınarı Koruyarak Yolu Genişlettiler

Bayındır Belediyesi ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan bulvar çalışmasında, 200 yıllık tarihi çınar korunarak yol genişletildi.

10.12.2013 09:53  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayındır Belediyesi ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan bulvar çalışmasında, ilçe girişinde bulunan 200 yıllık tarihi çınar korunarak yol genişletildi.

Bayındır- Torbalı yolu üzerindeki Bayındır Belediyesi'nin 2,3 kilometrelik bulvar projesi bitme aşamasına geldi. Bulvar güzergahında bulunan arsa sahipleriyle görüşen belediye 40 kişiden muvaffakatname aldı.

Tokatbaşı-Arpalık Mezarlığı arasında kalan 2300 metrelik mesafede çalışmalar başladı. Yağmur su drenaj kanalları bitirilen bulvarda, sıcak asfalt üzerine bitümlü asfalt kaplaması da yapıldı. İstinat duvar çalışmasının yapıldığı bulvarda kaldırım taş döşemesi yapıldı. Bulvarda İzmir istikametinden Bayındır girişinde yer alan 200 yıllık çınar hazırlanan projeyle refüjde kalması sağlandı. Ulaşım çınar ağacının her iki yanından açılan yollarla sağlanıyor.

"YOL MEDENİYETTİR"

1951 yılından beri Bayındır halkının "Yol yapılacak" hayali ile yaşadığını vurgulayan Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, duble yolla bu hayalin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Kertiş, "Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Binali Yıldırım'ın destekleriyle köy yolu konumundaki yolumuz şu an Küçük Menderes havzasının can damarı oldu. Kiraz, Beydağ, Tire ve Ödemiş ilçelerine gitmek isteyen vatandaşlarımız duble yolumuzu kullanmaktadırlar. Duble yolumuzda köprü çalışmaları bitme aşamasına geldi. Aralık ayı içinde Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz yol çalışması başlayacak. Halkımıza yıllardır söylenip de, bir türlü yapılmayan Ankara yolu, AK Parti Hükümeti döneminde gerçeğe dönüşüyor" şeklinde konuştu.

"BAYINDIR GELİŞECEK"

Bulvar çalışması için Karayolları 2. Bölge Müdürlüğüyle işbirliği içinde olduklarını söyleyen Başkan Kertiş, "Şehirlerin aynası, şehirlere ulaşımı sağlayan bulvarlardır. Bayındır adeta yıllar boyunca iki aracın bile geçmekte zorlandığı yolla ulaşımını sağladı. Burada bulvar çalışmamızda bizlere muvaffakatname veren hemşerilerime ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların Bayındır'ın gelişimine ve geleceğine olan inançları ve destekleri sayesinde bugün bulvarımızla Bayındır daha modern ve çağdaş bir yüze kavuştu. Bulvar yapımında desteklerini esirgemeyen Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Karayolları 2.Bölge Müdürümüz Abdülkadir Uslu'ya halkım ve şahsım adına teşekkür ederim" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 200 Yıllık Çınarı Koruyarak Yolu Genişlettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement