2006'da Yazılmış Twitter Mesajlarını Bulabilirsiniz - Son Dakika
Teknoloji

2006'da Yazılmış Twitter Mesajlarını Bulabilirsiniz

2006\'da Yazılmış Twitter Mesajlarını Bulabilirsiniz

Twitter'ın yeni aktive ettiği gelişmiş arama sayesinde, artık arşivinde 2006'dan beri biriken tüm mesajlar aranabiliyor ve okunabiliyor.

20.11.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Twitter'ın yeni aktive ettiği gelişmiş arama sayesinde, artık arşivinde 2006'dan beri biriken tüm mesajlar aranabiliyor ve okunabiliyor.

Her ne kadar sosyal medya alanında Facebook lider sayılsa da, Twitter'ın müthiş etkisini de yadsımamak lazım. Geçen hafta dev sosyal ağda yapılacak yenilikleri raporladığımız haberin üzerine, şimdi de Twitter gelişmiş arama özelliğini aktive ettiklerini açıkladı.

Yıllar boyunca Twitter mesajlarını aramak için "search.twitter.com" adresini kullanıyorduk. Ama şimdi yeni gelen gelişmiş arama özelliği ile, Twitter'ın 2006'dan beri arşivlediği tüm mesajlar ayrıntılı şekilde aranabiliyor. Özellikle tarihi ve önemli olayların hakkında atılmış Twit'leri bulmak ve incelemek, toplum ve sosyal medya araştırmalarına çok faydalı olabilir.

Twitter'ın kendi blog sayfasında yaptığı açıklamaya bakılırsa, 2006'dan beri yayınlanmış tüm meajları taramak ve indekslemek pek kolay olmamış. Çünkü arşivde yüzmilyarlarca mesaj bulunuyor. Bu zorlu görevi başarabilmek için arama altyapısını baştan yaratmak zorunda kalmış firma. Herhangi bir şey arattığınızda, yarım trilyona varan mesajların hepsini tarayıp size 100 milisaniyede sonuçları getirebilmek için SSD bazlı özel bir veritabanı sistemi kullanılmış.

Bu arada Twitter'a fotoğraf eklemek için yaygın olarak kullanılan TwitPic servisini Ekim sonu itibarı ile Twitter satın aldı, bu da dev bir sosyal ağ olmanın getirdiği sorumluluklardan biri.

The post 2006'da Yazılmış Twitter Mesajlarını Bulabilirsiniz appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji 2006'da Yazılmış Twitter Mesajlarını Bulabilirsiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement