2013'te Köprü ve Otoyollardan 9.2 Milyon Araç Ücretsiz Geçti - Son Dakika
Ekonomi

2013'te Köprü ve Otoyollardan 9.2 Milyon Araç Ücretsiz Geçti

2013\'te Köprü ve Otoyollardan 9.2 Milyon Araç Ücretsiz Geçti

CHP'li Ensar Öğüt'ün soru önergesini yanıtlayan Bakan Lütfi Elvan, 2013 yılında otoyol ve köprülerden 9.2 milyon araç ücretsiz geçtiğini söyledi.

24.04.2014 10:45  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otoyol ve köprülerde 2013’de ‘Hızlı Geçiş Sistemi’yle (HGS) yapılan 139 milyon geçişin, 9 milyon 200 bini ücret ödemeden gerçekleşti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Kullanıcı mağduriyetinin tespit edildiği durumlarda gerekli düzeltmeler yapılmaktadır” dedi.

BAKAN ELVAN, RESMİ RAKAMLARI AÇIKLADI

Geçtiğimiz yıl ‘Hızlı Geçiş Sistemi’yle (HGS) yapılan 139 milyon geçişin 9.2 milyon adedi kaçak gerçekleşti. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün HGS sistemi ile ilgili soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "HGS Sistemi 17 Eylül 2012’de otoyol ve Boğaz Köprüleri’nde işletmeye açılmış olup, günümüz itibari ile 3 milyon 700 bin ön ödemeli ve 1 milyon 900 bin banka satışlı olmak üzere toplam 5 milyon 600 bin HGS abonesi ücret toplama istasyonlarından geçiş yapmaktadır. 2013 yılında HGS sistemiyle 139 milyon geçişin 9 milyon 200 bini ücret ödemeden gerçekleşti" dedi.

DÜZELTMELER YAPILIYOR

İhlalli geçişlere yapılan itirazlarla ilgili olarak da konuşan Lütfi Elvan, şunları söyledi: “HGS sistemi, otoyollar ve/veya köprülerde seyreden taşıtların, ödeme noktalarında durmadan geçmelerini, geçiş ücretlerini kart veya pasif RFID etiketleri üzerinden ödemelerini sağlamaktadır.

Karayolları Genel Müdürlüğünce ihlal anında çekilen resimler ile araçlar mukayese edilmekte ve kullanıcı mağduriyetinin tespit edildiği durumlarda gerekli düzeltmeler yapılmaktadır. 

OGS-HGS Ücret Toplama Sistemleri günün teknolojik gelişmeleri göz önüne alınarak yazılım ve donanımsal olarak geliştirilmeye devam etmektedir.”

YEDİ GÜN SINIRI

Hiç HGS etiketi olmayan araçlar ile HGS etiketi olduğu halde geçiş ücretini karşılayacak kadar yeterli bakiyesi olmayan araçların, geçişleri esnasında cezalı işlem uygulaması başlatıldığını anlatan Elvan, “Bu tür geçişlerden itibaren, yedi gün içerisinde HGS ürününü aldığı veya HGS ürününe geçiş ücretini karşılayacak tutarda para yüklendiği takdirde, geçiş ücreti normal olarak değerlendirilmekte, cezalı işlem tebligatı yapılmamaktadır.

HGS etiketinin bakiyesi yetersiz olduğunda bakiyesinin yetersiz olduğunu ve yedi gün içerisinde yükleme yaptığı takdirde cezai işlem uygulanmayacağı hususu ayrıca kullanıcıların cep telefonuna mesajla da iletilmektedir” dedi.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 2013'te Köprü ve Otoyollardan 9.2 Milyon Araç Ücretsiz Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı
    16:49 Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı

    Başakşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olan modern kapalı pazarlarına bir yenisini daha ekledi. Başakpazar, Pazartürk ve Kayaşehir'in ardından ilçenin dördüncü kapalı pazarı Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nın açılışı törenle yapıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Fenertepe Fuar ve Sergi Alanı'nın ticaretin yeni merkezi olacağını söyledi.

  • Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor
    16:48 Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Manisa merkezinin su ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisleri'nde online arsenik ve demir cihazlarıyla anlık parametre analizleri yaparak kontrolleri sağlıyor. Ayrıca, arıtılan suyun analizleri ve klor ölçümleri de cihazlarla yapılarak tesisin 7 gün 24 saat takibi sağlanıyor. Tesisin genel işleyişi SCADA sistemiyle takip edilerek olumsuzluklara erken önlem alınıyor.

  • Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
    16:44 Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşımın 31 Mart Pazar gününe kadar ücretsiz olacağını bildirdi.

  • Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı
    16:42 Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı

    Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti, yılın ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51,4 arttı. Bölgenin toplam ithalat ve ihracatı 63,69 milyar yuana ulaştı. Özellikle elektrikli araçlar, lityum bataryalar ve fotovoltaik ürünler gibi malların ihracat değeri yüzde 110,2 artış gösterdi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı
    16:31 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karaman'da bir dizi ziyaretlerde bulunarak İş Dünyası Toplantısı'na katıldı. Bakan Şimşek, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

  • ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi
    16:29 ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Özbekistan arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hedefinin gerçekçi olduğunu bildirerek, "Özbekistan'la ticaret ve yatırım ilişkilerimizin geliştirilmesine tüm gücümüzle katkıda bulunmaya hazırız." ifadesini kullandı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor
    16:24 Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Bayraktar, hedeflerinin bayrama kadar kayıp madencileri bulmak olduğunu ve bu doğrultuda yoğun bir gayretin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, çevreyle ilgili tedbirlerin alındığını ve herhangi bir olumsuzluğun olmadığını vurguladı.

  • Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi
    16:24 Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi

    Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Akhisar'da düzenlenen operasyonda pet şişe ve tenekelere koyulmuş halde yüzlerce litrelik sahte zeytinyağı ele geçirildi. Operasyonda ayrıca sahte gübre ve diğer malzemeler de bulundu. Şüphelilere adli işlem başlatıldı.

  • Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi
    16:14 Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi

    Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir Şubeleri, Konak Meydanı'nda emekli maaşlarını protesto etti. Sendika Bornova Şube Başkanı Yusuf Şenol, emeklilerin yaşam koşullarının kötüleştiğini ve derin yoksullukla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Emeklilerin hayat pahalılığı, zamlar ve düşük emeklilik maaşı gibi sorunlara karşı çözüm talep etti.


Advertisement