2014-2015 Dönemi Av Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

2014-2015 Dönemi Av Sezonu Açıldı

2014-2015 Dönemi Av Sezonu Açıldı

Merzifon Avcılar Derneği Başkanı Ali Boynukısa, 2014-2015 döneminde av sezonun açıldığını bildirdi.

21.08.2014 12:35  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boynukısa, yaptığı açıklamada, yeni av sezonunun açıldığını ifade ederek, bu döneme ait Merkez Av Komisyonu kararları kitabı, ava açık ve kapalı alanları gösterir harita ile av hayvanları kitabının, avlanma izin ücretini ödeyen avcılara ücretsiz verileceğini bildirdi.

Üyelerine avlanması gereken av hayvanlarıyla ilgili bilgilendirme yaptıklarını belirten Boynukısa, "Bu konuda kaçak avcılık gibi yasal olmayan av yöntemlerine başvuranlarla ilgili mücadelemiz daha da kuvvetli şekilde devam edecektir. Bu dönem keklik, üveyik, bıldırcın, kınalı keklik, tavşan, çulluk, ördek, tahtalı, domuz, kaz gibi av hayvanlarına avlanma izni verilirken, bölgemizde çakalın avlanması yasaklanmıştır" dedi.

Orman ve su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milliği Parklar Genel Müdürlüğü'nün bu yılın av sezonuna dair bazı önemli kararlara imza attığını belirten Boynukısa, "Bizlere tebliğ edilen bazı kararlar içerisinde, 23 Ağustos tarihinden itibaren merkez av komisyon kararı ile 2014 yılı kaçak avcılıkla mücadele yılı ilan edilmiştir. Biz de Merzifon'daki derneğimizin üyesi olan avcılarla bu kararlara uyacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014-2015 Dönemi Av Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement