2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika
Yerel

2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı

Gümüşhane Valisi Yavuz: “Devletimiz bizlere her türlü imkanı sağlıyor.

15.09.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Yücel Yavuz, "Devletimiz bizlere her türlü imkanı sağlıyor. Eğer varsa bir sorun bu basiretsizliktir, iş bilmezliktir, vurdumduymazlıktır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Yavuz, mesleklerin en kutsalının öğretmenlik olduğunu, cumhurbaşkanı, vali, siyasetçi ve sanatçıları yetiştirenlerin öğretmenler olduğunu belirtti.

"Öğretmenlerimizin, kendilerine emanet edilen yavrularımızı en iyi şekilde yetiştireceklerinden eminim" diyen Vali Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Vali olarak, benim emir ve komutamla eğitim ve öğretim yılı başlangıç itibariyle bütün sorunların halledildiği, halledilemeyenlerin de en kısa zamanda halledileceği konusunda tüm talimatımızı verdik ve bu manada konsensüs sağladık. Kurumunda bir sorunu fark edip de yetkili mercilere iletmeyen arkadaşlarımıza basının ve protokolün huzurunda şunu söylüyorum, eğer bir sorun var da yetkili mercilere iletilmediği, sağda solda konuşuluyorsa, bunun vebali ve günahı o kişinindir Bunu da açıkça ifade ediyorum. Çünkü günümüzde halledilmeyecek hiçbir mesele yoktur. Devletimiz bizlere her türlü imkanı sağlıyor. Eğer varsa bir sorun bu basiretsizliktir, iş bilmezliktir, vurdumduymazlıktır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir."

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Tuncay Malkoç ise Milli Eğitim Bakanlığının en önemli görevinin bütün çocukları çağın gereklerine göre donatmak, tüm teknolojik yenilikleri çocuklara sunmak olduğunu belirterek, "Bütün çocukların hayata eşit şartlarda başlaması için onlara imkanlar temin etmek önceliklerimizden birisidir. Bu amaçla bakanlık olarak canla, başla çalışmaya devam ediyoruz.  Bugünün çocukları gelecekte aydınlık yarınlarımız olacaktır. Bu bilinçle eğitim alanına, insanımıza ve geleceğimize yapılan yatırımlar son yıllarda ciddi olarak artmış, bunun sonucu olarak da anaokulundan üniversiteye kadar tüm eğitim alanlarında çok ciddi yatırımlar gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya da Gümüşhane'de 2014 - 2015 eğitim öğretim yılına 7 anaokulu, 104 ilkokul, 48 ortaokul ve 28 lisede başlanıldığını, bin 880 öğretmenin görev yapacağı yeni öğretim yılında 19 bin 271 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Şiirlerin okunması ve konuşmalarının ardından sekizci sınıf öğrencileri birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.

Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Fevzipaşa İlkokulu'nda düzenlenen törene Garnizon Komutanı Vekili Albay Hasan Metin, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Emniyet Müdürü Orhan Kar, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Yavuz, tören sonrası Fevzipaşa İlkokulu'nda sınıfları ziyaret etti. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement