Van'da 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika
Yerel

Van'da 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı

Van\'da 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı

Van'da üç aylık yaz tatilinin ardından bin 389 okulda 320 bin öğrenci ve 14 bin öğretmen ders başı yaptı

15.09.2014 14:35  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da üç aylık yaz tatilinin ardından bin 389 okulda 320 bin öğrenci ve 14 bin öğretmen dersbaşı yaptı

İlköğretim Haftası'nın başlaması dolayısıyla Vankulu İlkokulunda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.

Vali Aydın Nezih Doğan, törende yaptığı konuşmada, insanların hayata ilk adım attıklarında bazı şeyleri değiştirebileceklerinin farkında olduklarını belirtti.

İnsanların, komşu ülkelerde yaşananlara baktığında, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olmanın ne kadar şerefli ve seçkin olduğunun farkına vardığını vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

"Etrafımıza baktığımız zaman Suriye kan ağlıyor, Irak'ta halk perişan durumda, Ukrayna'da savaş var, Yunanistan'da mali kriz yaşanıyor. Bu ülke ateş deryası içinde gülistan gibi parlıyor. Bizim ülkemizin farklılığı hepimizin hayatına dokunuyor. Bugün bu saydığım ülkelerde ve dünyanın diğer ülkelerinde okula başlayan yavruların önüne kitap koyabilen devlet sayısı bir elin parmaklarının sayısını geçmiyor. Van'da 320 bin öğrenci dersbaşı yaptığında, devlet 320 bin öğrenci için lazım olan kitapları tedarik ederek masalarının üzerine koydu."

Van'da son zamanlarda öğrenci sayısında önemli artış olduğunu ve bu artışla doğru orantıda hizmet ve imkanların da artırıldığını anlatan Doğan, bunun sadece Van için geçerli olmadığını ve Türkiye'nin her yerinde bu tür yatırımların yapıldığını söyledi.

Doğan, insanların bu ülkede çok şanslı bir şekilde dünyaya geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu toprakların hemen yanındaki ülkelerde yaşayan insanlar, çocuklar, bu ülkeye sığınmak zorunda kalmış. 500 yıl önce İspanya'dan Yahudiler gelerek bu topraklara sığınmıştı, bu göç dalgası hep devam etti. 1990'lı yıllarda 500 binin üzerinde peşmergeyi bu topraklar kabul etmiş. Suriye'deki bunalımla birlikte 1 milyon 200 binden fazla Suriyeli bu ülkeyi kendilerine vatan bildi. Sizlerin desteğiyle hayatlarını devam ettiriyorlar. Son birkaç ay içinde Ezidilerin yine tercih ittiği ülke Türkiye oldu. 10 binlerce Ezidi bir kurtuluş olarak Türkiye'yi gördü. İşte böyle aziz bir ülkenin vatandaşlarıyız. Bölgede geleceğe dair umudu olan tek ülkenin vatandaşlarıyız."

Konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalan Doğan, sınıfları dolaşarak öğrencilere kitaplarını dağıttı. Bir öğrencinin, "Bize ne zaman tablet dağıtacaksınız?" diye sorması üzerine Doğan, yaşanan gelişmelerle birlikte öğrencilerin taleplerinin de nitelikli olarak arttığını kaydetti.

Törene Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement